Milanović ide po “modernu Hrvatsku” u šumu Brezovicu. Kako će antifašisti dočekati “ustaškog unuka”?

Milanović ide po “modernu Hrvatsku” u šumu Brezovicu. Kako će antifašisti dočekati “ustaškog unuka”?

Milanović bi mogao krenuti u pretkampanju iz šume Brezovice, na Dan antifašističke borbe, ako je suditi po pisanju Jutarnjeg lista.

Zoran Milanović, bivši premijer i kandidat SDP-a za predsjednika pozvan je na proslavu Dana antifašističke borbe od Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH (SABA).

“Na našoj manifestaciji ne dijeli se podrška, mi nismo politička udruga. Ali bilo bi nam drago da bude nazočan” rekao je Miroslav Kirinčić iz SABA-e.

U šumi Brezovici, nakon sloma pakta Molotov-Ribbentrop, navodno je osnovan Sisački partizanski odred, prvi partizanski odred u Hrvatskoj.

Inače, Milanović je najavio kandidaturu izjavom da nije ljevičar nego da želi biti predsjednik “moderne, progresivne Hrvatske”. Spomenuo je i da je njegov djed ustaša, “i da to nije smetalo njegovom ocu iz partizanske obitelji.” Ostaje pitanje hoće li to smetati prisutnima u šumi Brezovici.

Milanoviću mnogi na ljevici zamjeraju pokušaj da zagrabi u desno biračko tijelo. S druge strane, nedavno je propustio poentirati na pitanju oko kojeg su složni i lijevi i desni birači, a to je jača kontrola granica. Milanović je rekao da želi “biti predsjednik moderne progresivne Hrvatske koja se ne ograđuje bodljikavom žicom”.

Kampanju za izbore Milanoviću će voditi Orsat Miljenić, bivši ministar pravosuđa. SDP bi trebao financirati kampanju i pružiti logistiku, a u financiranju bi mogle sudjelovati i stranke Amsterdamske koalicije koja će također podržati Milanovića.

Foto: Dario Grzelj/Hina. Montaža Teleskop.hr