Emotivan oproštaj od velikog glumca Božidara Alića: Ljepotu je volio, a za dobrotu se borio

Emotivan oproštaj od velikog glumca Božidara Alića: Ljepotu je volio, a za dobrotu se borio

Hrvatski televizijski, filmski i kazališni glumac Božidar Alić preminuo je u utorak u 66. godini.

U velikoj dvorani Krematorija na Mirogoju okupilo se nekoliko stotina ljudi kako bi u miru ispratili pokojnika. Među njima bili su i brojne kolege iz svijeta filma, ali i članovi vojske. Ljubo Ćesić Rojs, Hrvoje Hitrec samo su neke od javnih osoba koje su došle na ispraćaj Božidara Alića, pišu 24sata.

– Onaj kojeg danas predajemo ne rađa se svakodnevno. Okupili smo se ovdje jer smo znali njegovu veličinu. Tvom putovanju došao je kraj, ali si ostavio trag. Misterij tvog života ulazi u misterij tvoje smrti. Živio je dostojan život. Domovina za koju je živio neće ga predati u zaborav. Za života na sceni stvarao je ono što je lijepo jer je ljepotu volio, a za dobrotu se borio. Pred nama je vrijeme u kojem ćemo oživljavati njegov duh – oprostio se Slobodan Prosperov Novak (68).

Božidar je ispraćen uz Oliverovu pjesmu ‘Nocturno’ te pjesmu Franka Sinatre ‘My way’. Glumac je rođen u Zagrebu 1954. godine. U rodnom gradu završio je Akademiju dramske umjetnosti, a stručno se usavršavao u Piccolo teatru u Milanu. Godine 1977. debitirao je u drugoj glavnoj muškoj ulozi u ‘Akciji stadion’, te je glumio u brojnim hrvatskim filmovima i kazališnim predstavama.

Foto: Damir Senčar/Hina