Nije samo Mamić dovodio u pitanje poštenje Đure Sesse: Zašto ga je redatelj Juričan povezivao s Todorićem i Kutlom

Nije samo Mamić dovodio u pitanje poštenje Đure Sesse: Zašto ga je redatelj Juričan povezivao s Todorićem i Kutlom

Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa odgovorio je na optužbe Zdravka Mamića da je “nepošten, pokvaren korumpirani sudac koji je ruglo i nije zaslužio da bude predsjednik Vrhovnog suda”.

“Meni je žao što čovjek s kojim sam se sreo dva puta u prolazu može i ima dovoljno hrabrosti da tako nešto kaže. Na to ne mogu ništa odgovoriti nego – sretno mu bilo sa svim što radi. U svakom slučaju to je vrlo ružno i nije dostojno nikoga pa ni nekoga tko se nalazi u takvoj situaciji kao Zdravko Mamić”, kazao je Đuro Sessa.

Upitan koliko su Mamićeve optužbe opasne, kazao je:

“Opasne su ukoliko se budu uzimale za ozbiljno. Ako se bude uzimalo u obzir tko govori, a ne što govori, onda neće biti opasne, nego će ih se uzeti onakvima kakve one zaista jesu.”

Kazao je i da trenutno ne namjerava poduzeti korake protiv Mamića.

“Ne planiram ništa. Šokiran sam i osupnut. Vidjet ću što ću učiniti kad vidim što je sve točno rečeno.”

Mamić “čuva artiljeriju”

Podsjetimo, Mamić je uoči ročišta o izručenju Đuru Sessu optužio za korupciju.

“Jedan od tih šest sudaca je korumpirani predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa, poručujem mu je da je nepošten, pokvaren korumpirani sudac koji je ruglo i nije zaslužio da bude predsjednik Vrhovnog suda.”

“Toliko je drzak, a on i ja znamo da je korumpiran i naravno da ću to bez problema dokazati kada se stvore uvjeti za to. Predlažem mu da se obojica podvrgnemo detektoru laži. I još je toliko drzak da na uglednog odvjetnika poziva Hrvatsku odvjetničku komoru. Za ostale neću reći jer moram čuvati artiljeriju.”

Nije jedini koji je optužio Sessu

Predsjednika Vrhovnog suda za nedjela je optužio i Dario Jurčan, redatelj dokumentarnog filma o Ivici Todoriću “Gazda”. U otvorenom pismu upućenom predsjednici Republike Jurčan je tvrdio da je Đuro Sessa 2000. godine, kao predsjednik Općinskog suda, znao za nelegalne posjete pritvorenom Miroslavu Kutli u zatvoru Remetinec. Juričan je tvrdio da je iste posjete pokušavao zataškati.

Juričan je svojedobno tvrdio da  Đureo Sessa  “u svojoj prvoj imovinskoj kartici nije prijavio stan kupljen novcem dobivenim od Mediatora, tvrtke u vlasništvu Agrokora”.

Foto: Edvard Šušak/ Hina