Pernar podržao bajkere koji su blokirali Krčki most: Oleg Butković je marioneta

Pernar podržao bajkere koji su blokirali Krčki most: Oleg Butković je marioneta

Ispred zgrade Ministarstva pomorstva, prometa, veza i infrastrukture saborski zastupnik Ivan Pernar organizirao je prosvjed za ukidanje naplate mostarine na Krčkom mostu, prenosi Fiuman.hr.

Na taj način je podržao akcije bajkera iz Rijeke i okolice koji su već nekoliko puta blokirali Krčki most tako da su mostarinu plaćali u lipama.

Ispred zgrade ministarstva okupljenima i predstavnicima medija obratili su se Ivan Pernar, Goran Jelica, Ivan Turinski i bajker Velimir Velimirović koji su se osvrnuli na apsurd da je Krčki most jedini most u Republici Hrvatskoj koji se naplaćuje, a izgrađen je samodoprinosom građana prije gotovo 40 godina.

Pernar je izjavio da naplatu mostarine smatra legalnom pljačkom te je kritizirao činjenicu da o naplati mostarine odlučuju kreditori koji u gradnji Krčkog mosta nisu uopće sudjelovali.

“Tražimo ukidanje mostarine ne Krčkom mostu i ostavku ministra Butkovića jer ne predstavlja volju građana nego marionetsku vlast kojom upravljaju strani kreditori.

Apsurd je da se za odluku o ukidanju mostarine traži suglasnost kreditora iako most nije izgrađen kreditima već samodoprinosima građana još u doba Jugoslavije.” napisao je Ivan Pernar.

Foto: Facebook/Ivan Pernar