Skandal: Hrvatski vojnici su se drogirali u Litvi. Kako su ih otkrili

Skandal: Hrvatski vojnici su se drogirali u Litvi. Kako su ih otkrili

Ministarstvo obrane izvijestilo je o neprimjerenom ponašanju dvojice vojnika iz sastava 2. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u Litvi. Vojna policija utvrdila je da su se drogirali. MORH ističe da je u Hrvatskoj vojsci nulta tolerancija na nevojničko ponašanje, a svako nezakonito ponašanje i odstupanje od vojne stege izrazito se strogo sankcionira.

U MORH-u kažu da će zbog povrede vojne stege dvojica pripadnika biti vraćeni iz Litve u Hrvatsku, udaljeni iz službe i bit će proveden stegovni postupak.

Nastavljaju da su pripadnici Vojne policije Hrvatske vojske iz sastava 2. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u Litvi, u nedjelju, 16. veljače 2020. prilikom testiranja utvrdili prisutnost nedopuštenih sredstava kod dvojice vojnika, pripadnika 2. HRVCON-a, koji će odmah biti vraćeni u Hrvatsku.

Protiv dvojice pripadnika Hrvatske vojske bit će proveden stegovni postupak i bit će udaljeni iz službe.

Pripadnici hrvatske vojne policije su prilikom testiranja na opijate utvrdili da su dva pripadnika konzumirala opojne droge, a prema izjavama te dvojice pripadnika, nedopuštena sredstva su nabavili i konzumirali prilikom odobrenog izlaska iz vojarne.

U priopćenju ističu da je u Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci nulta tolerancija na nevojničko ponašanje, zlouporabu svih nedopuštenih sredstava, alkohola i droga, a svako takvo nezakonito ponašanje i svako odstupanje od vojne stege izrazito se strogo sankcionira i oštro osuđuje.

Foto: Hina

Facebook Comments