Stvarno misli ozbiljno: Predsjednica Kolinda želi skočiti padobranom?

Stvarno misli ozbiljno: Predsjednica Kolinda želi skočiti padobranom?

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović posjetila je Krapinu. Tom je prigodom, uoči 54. Festivala kajkavskih popevki, zbog iznimnog doprinosa očuvanju tradicije Hrvatskog zagorja, kulture i jezične baštine u Gradskoj vijećnici u Krapini Društvu za kajkavsko kulturno stvaralaštvo uručila Povelju RH za sve ono što je učinjeno u protekle 54 godine.

Kroz ovaj festival živi draga domaća reč, živi zagorska svakodnevica opjevana u lirskim stihovima, žive boje i raskoš zagorskih jeseni na ovim prekrasnim zagorskim bregima, u kletima, pod brajdama kada u ozračju kaja i popevka dohaja – slikovito se izrazila predsjednica prilikom uručivanja Povelje, piše Zagorje.com.

“Posebno se veselim novim uspjesima i novim popevkama i hitovima koje ćemo rado pjevati na svadbama, krstitkama i u kletima na druženjima”, rekla je predsjednica.

“Moja šefica kabineta koja je danas ovdje je Zagorka i ona uvijek inzistira da se dolazi ne samo na Festival već i da se što više posjećuje Zagorje i zato ćemo je danas staviti u središte pozornosti i da otpjevate onu prekrasnu popevku Došel bum doma sel si bum pod brajde, koju smo pjevali s vojnicima u Afganistanu, jer je to jedna od popevki koje su nastale u onim vremenima kada se nije smjela spominjati Hrvatska, Hrvatsko zagorje, domovina, bregi, zipka u kojom domovina spi, sve ono što je izražavalo domoljublje”, rekla je predsjednica, a prenosi Zagorje.com.

Predsjednica je ranije posjetila 27. Zagorski gospodarski zbor, najveće okupljalište gospodarstvenika u Hrvatskom zagorju te razgledala ponudu brojnih izlagača iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja.

Tijekom posjeta Krapini kamere su snimile predsjednicu kako obilazi ponudu na sajmu te razgovara s građanima, a i uživala je na masaži.

Tijekom masaže, predsjednica je komentirala koliko joj godi masaža budući da se to jutro pripremala za skok s padobranom.

“Spremam se skočiti s padobranom. Kako je to teško”, kazala je predsjednica.

Foto: Malton Dibra/EPA