U Hrvatskoj je baš sve moguće: Čak se i Gazda Ivica Todorić predstavlja kao borac protiv korupcije

U Hrvatskoj je baš sve moguće: Čak se i Gazda Ivica Todorić predstavlja kao borac protiv korupcije

Ivica Todorić sazvao je konferenciju za novinare na kojoj, kako je rekao, govori o novim dokazima očitog kriminala u aferi Agrokor i novim otkrićima o djelovanju grupe Borg”.

Kaže da je on jedini koji zna istinu, ali nije imao dokaze za tu istinu do danas. Smatra da je politika ta koja je branila da se istina sazna.

Iako je DORH odbacio njegove kaznene prijave protiv premijera Plenkovića i tadašnje ministrice gospodarstva Martine Dalić on će, najavio je, sam nastaviti u privatnoj parnici.

Pokazao je pet mailova prepiske tzv. Borg grupe. Tvrdi da im je cilj bio širiti neistine o Agrokoru.

Uvjeren je da su većinski vlasnici Agrokora trebale postati domaće banke i domaći vjerovnici jer su oni imali najveća potraživanja. Dodaje i da ga se prisiljavalo da prenese vlasništvo tvrtke stranim bankama.

Smatra da se Borg grupa pripremila i opljačkala veliki dio Agrokora, a Agrokorovu industriju bacila na koljena. “Danas procese koje provode su kriminalni, nagodba više nije onakva kako su dogovorili”, rekao je Todorić.

“Svi znamo da je prije tri godine jedna od najvažnijih tema bila afera Agrokor koja je utjecala i politički, društveno, ekonomski na zbivanja u ovom dijelu Europe. O Agrokoru je puno pisano, nisam sve te godine imao nikakve konferencije niti sam izlazio pred javnost na ovaj način”, rekao je Ivica Todorić u početku.

“Sve je počelo je kada je Dalić rekla da će biti nova skupština. Ja sam bio šokiran, bilo mi je jasno da je iza toga Plenković. Donio sam odluku da bude najmanja šteta za mene i druge učesnike. Ja sam se povukao, do 16.3. nisam imao nikakvog pojma da bi se takvo nešto moglo dogoditi.

Nisam imao nikakve dokumentacije, niti jednoga papira. Bio sam siguran da ću to što se meni dogodilo ja dokazati sigurno i da ću ja pobijediti u toj cijeloj aferi Agrokor jer sam ja znao cijelu istinu, samo je moj problem bio što za tu istinu nisam imao dokaze. Morao sam strpljivo graditi tu svoju kulu od karata koja bi na kraju dobila sliku svega i da to mogu na kvalitetan način predstaviti”, rekao je je Ivica Todorić, prenosi Večernji list.

Naravno da  policija treba istražito što je sve radila brupa Borg, ali je zaista nevjerojatno da se  kao borac protiv korucije predstavlja Ivica Todorić koji je svoje  posrnulo poslovno carstvo sagradio na  – mitu i korupciji.

Foto:Tomislav Pavlek/Hina