Milanović imenovao savjetnika za sport: Zašto je predsjednik bio blag prema Mamiću u posljednjim javnim nastupima?

Milanović imenovao savjetnika za sport: Zašto je predsjednik bio blag prema Mamiću u posljednjim javnim nastupima?

Na web stranici Ureda predsjednika Republike objavljena je odluka o imenovanjima novih kadrova: nije iznenađenje da je veleposlanik RH u Vatikanu Neven Pelicarić imenovan savjetnikom predsjednika Republike Hrvatske za vanjsku i europsku politiku, jer je i ranije o tome bilo riječi.

No, novost je da je predsjednik za svog povjerenika za sport imenovao riječkog SDP-ovca, bivšeg zastupnika i bivšeg ministra obrazovanja i sporta u njegovoj vladi 2011. godine Željka Jovanovića. Odluke su stupile na snagu 1. travnja, javlja Novi list.

Jovanović je poznat po tome što je svojedobno kao ministar u Milanovićevoj Vlada najavljivao isušivanje nogometne močvare, ali to nije uspio učiniti. Bio j eu žestokom sukobu sa Zdravkom Mamićem koji ga je jednom prilikom grubo izvrijeđao na nacionalnoj osnovi.

Bit će zanimljivo vidjeti kakav će Jovanović  imati stav prema Zdravku Mamiću s obzirom na to da je njegov šef  Zoran Milanović u svojim javnim nastupima bio iznenađujuće blag prema donedavnom gazdi hrvatskog nogometa. Čak ga je pohvalio rekavši da je Mamić napravio puno za hrvatski nogomet.

Foto: Hina