Znanstvenik Gordan Lauc tvrdi: Broj zaraženih u Primorsko-goranskoj županiji prestao je rasti prije dva tjedna

Znanstvenik Gordan Lauc tvrdi: Broj zaraženih u Primorsko-goranskoj županiji prestao je rasti prije dva tjedna

Znanstvenik Gordan Lauc tvrdi da je broj zaraženih u Primorsko-goranskoj županiji prestao rasti prije više od dva tjedna. Nije mu jasno zašto se baš sada ide na nove zabrane.
“Broj zaraženih u Primorsko-goranskoj županiji prestao je rasti prije više od dva tjedna, a sada čak i pada. Nije mi jasno na temelju kojih argumenata se u ovom trenutku predlaže donošenje raznih zabrana, te kako osobe koje to predlažu misle braniti taj prijedlog na sudu kada se kao optuženici suoče s brojnim tužbama za nadoknadu štete”, ističe Lauc koji je jučer bio razočaran odlukom da se uglavnom prelazi na online školu.

“Ovo je duboko pogrešno i beskrajno tužno. Nema nikakvog opravdanja za ugrožavanje budućnosti naše djece. Kontaktna nastava je najbolja za djecu, a škole imaju minimalan učinak na širenje epidemije.
Ne znam radi li se ovdje o predizbornoj kampanji, ili samo o nečijem povrijeđenom egu, no nije niti bitno, jer je oboje jednako strašno. Osobno znam da se ministar Fuchs od početka bori protiv zatvaranja škola, tako da ljutnju treba usmjeriti na neku drugu adresu”, napisao je Lauc.

Foto: Hina