Kovačevićev odvjetnik je zabrinut: Moćni HDZ proziva predsjednika Milanovića zbog afere Janaf

Kovačevićev odvjetnik je zabrinut: Moćni HDZ proziva predsjednika Milanovića zbog afere Janaf

Bivši predsjednik Uprave Janafa, Dragan Kovačević, ponovno je završio u istražnom zatvoru. Istražitelji i policija tvrde kako su pronašli nove dokaze protiv njega, koji ga povezuju s milijunskim malverzacijama, pogodovanjima i korupcijom. S Kovačevićevim odvjetnikom, Ivom Farčićem, razgovarao je Andrija Jarak.

Ovo je potpuno novi predmet zbog kojeg je tužiteljstvo zatražilo i dobilo određivanje istražnog zatvora. Ukupno je 38 svjedoka u novom predmetu i to može trajati mjesecima. Istražitelji rade detaljnu analizu SMS-ova, javlja Dnevnik.

Farčić kaže da su inače analize poruka i telefona neugodna situacija jer postoji opasnost da se neke i šaljive izjave protumače tendenciozno i dovedu u kontekst počinjenja kaznenog djela. ”To je jedna opasnost, ali mislim, poznavajući normativu koja pokriva ova područja, da to ne bi smio biti problem’, rekao je odvjetnik  koji j edemantirao kuloarske priče da  Kovačević razmišlja o tome da postane pokajnik.

Nadležne institucije istražuju omjer imovine i prihoda Kovačevića. To nije dio ovog postupka, objašnjava njegov odvjetnik, ali u rujnu kaže da misli da su dokazali da nema nikakvih nesrazmjera imovine.

”Vrlo je neugodno kad vam politika uđe u nekakav predmet, ne možete izbjeći, ako imate istaknute osobe s političkom aurom u predmetu, da određeni stupanj poltiike bude tamo”, komentirao je na navode da je mmnogo poltiički aktivnih pojedinaca vezano uz slučaj. Trudi se, govori, uvijek držati izvan politike, protiviti se i tvrditi da nema poltiike, ali nekad ga situacija demantira. ”Ja moram priznati da sam do jučer, dok nisam vidio zadnje priopćenje HDZ-a, tvrdio da to aposlutno nema veze s poltiikom, sad sam se malo zabrinuo”, izjavio je.

Ivo Farčić, odvjetnik Dragana Kovačevića Foto:Hina

”Smatram neumjesnim, u ovom trenutku, javno prozivanje gdje najveća politička stranka proziva predsjednika za aktualni kazneni postupak”, objasnio je.

Podsjetimo, HDZ je u priopćenje istaknuo da se Milanović odmah počnu tresti ruke kada se spomene Janaf.

“Čim se u javnosti spomene Janaf, Zoranu Milanoviću počnu se tresti ruke. Problijedi. Lice mu se zgrči. Krene rafalno pucati po svima”,  stoji u priopćenju HDZ-a.