Poznati književnik Edo Popović žestoko kritizirao Katarinu Peović: Ona i nije nešto naročito bistra

Poznati književnik Edo Popović žestoko kritizirao Katarinu Peović: Ona i nije nešto naročito bistra
Poznati književnik Edo Popović komentirao je izjavu Karoline Peović koja je najavila da Radnička fronta neće podržati zakon  kojim se ukida obavezno plaćanje  članarine Hrvatskoj gospodarskoj komori. Prilično oštar komentar je  zanimljiv i stoga što dolazi od književnika koji  nikada nije skrivao svoja  ljevičarska uvjerenja. Objavu  Ede Popovića prenosimo u cijelosti.
“Pa, gospođa Katarina Peović i nije nešto naročito bistra. Oporba u Saboru, bez obzira na svjetonazorske, ideološke i druge razlike, morala bi se moći složiti oko nekih stvari ako hoće parirati većini, i ako žele da ih vladajući ozbiljno shvate. Kao što bi se građani Hrvatske bez obzira na sve razlike (religija, nacija, svjetonazor i ostalo kaj razdvaja ljude) morali moći složiti oko pet, ili deset životno važnih točaka oko kojih postoji konsenzus u svim modernim društvima (školstvo, zdravstvo, čist okoliš…). Društveni konsenzus oko bitnih stvari koje sačinjavaju moderno, da ne kažem napredno društvo, u Hrvatskoj ne postoji. A ne postoji ni u društvu u malom, u Saboru.
Gospođu Peović u konkretnom slučaju glasanja o obaveznoj članarini HGK muči to što prijedlog dolazi od Mosta. Pa neće svi glasati, veli ona, kako bi Most htio. Prijedlog jedne stranke za glasanje o ideološki i politički relativno neutralnoj stvari, ona vidi kao nametanje volje te stranke. Kakva glupost. Kako će, budu li razmišljali svi kao gđa Peović, oporba ikad nadglasati vladajuće, progurati neki svoj prijedlog. Sa zastupnicima poput gđe Peović i gospodina Čačića hrvatski Štrump može mirno spavati.
Pritom, u slučaju glasanja o HGK-u uopće se ne radi o članarini. Radi se, prije svega, o discipliniranju HDZ-a i njihovog pomahnitalog šefa”, piše Edo oović.