Poznati psihijatar poručio: Ako mi Bog da snage da prebrodim koronu, reći ću i šta mislim o našim “velikim vođama”

Poznati psihijatar poručio: Ako mi Bog da snage da prebrodim koronu, reći ću i šta mislim o našim “velikim vođama”
Poznati psihijatar Herman Vukušić obolio je od korone i hospitaliziran je u Covid bolnici Dubrava. Podijelio je s javnosti kako se osjeća, pohvalio  liječnike i medicinske sestre, ali i upozorio da će  progovoriti o našim “velikim vođama” kada sve ovo završi. Objavu doktora Vukušića prenosimo u cijelosti.
“Prvo, dozvolite mi da se zahvalim svima koji ovih dana brinu za mene i šalju mi poruke potpore i svoje molitve.
U tamnoj noći duše koju bolest nosi takva podrška puno znači, a nekada je i od presudne važnosti.
Kako je Hipokrat davno rekao: “Od lijeka je često važnija ruka koja lijek daje”, a to ja svaki dan imam priliku iskusiti od strane divnog osoblja Instituta za zrakoplovnu medicinu gdje trenutno ležim.
Ako mi Bog da snage da prebrodim ovu bolest, imati ću puno toga za reći o tome kako je samopožrtvovnost i nesebično davanje hrvatskih medicinskih djelatnika najzaslužnije za mnoge spašene živote.
Ali, kao javno-zdravstveni djelatnik sa 30 godina radnog staža, ukoliko sve ovo prođe, reći ću i šta mislim o našim “velikim vođama” i njihovim “upravljanju” ovom krizom.
Sada sam ja samo jedan običan mali pacijent, koji svaki dan u svojoj bolesničkoj sobi ima priliku osjetiti svu mudrost naših velikih stratega, a ta je mudrost, vjerujte mi, podosta daleko od stvarnih potreba pacijenta”, ističe doktor Herman Vukušić: