Mostovac Tomislav Jelić otkriva: Šeks se sastao s Bandićem prije jedne važne sudske odluke

Mostovac Tomislav Jelić otkriva: Šeks se sastao s Bandićem prije jedne važne sudske odluke

Nekadašnji zastupnik u Gradskoj skupštini i član Mosta Tomislav Jelić gostovao je u Newsroomu gdje je komentirao aktualna politička zbivanja te je komentirao i predstojeće lokalne izbore.

Komentirao je i situaciju s ukidanjem obvezne članarine u HGK, navodeći da ne vjeruje da će HSLS-ov Dario Hrebak ispuniti obećanje.

“Mislim da će to biti jedan igrokaz koji će neslavno završiti i Hrebak će biti kao Saucha u prošlom sazivu, a to je da održi saborsku većinu i ništa drugo. Ne vjerujem u ishod u ono što Hrebak javno govori”, kazao je Jelić.

Zašto Vanđelić ne želi biti kandidat HDZ-a?

Jelić je komentirao i predstojeće lokalne izbore u Zagrebu, a osvrnuo se i na Damira Vanđelića koji je odbio biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika u Zagrebu.

“Da bismo odgovorili na pitanje zašto Damir Vanđelić nije kandidat HDZ-a, moramo se vratiti u prethodni saziv Sabora gdje je Bandić sa svojom političkom, materijalnom i financijskom korupcijom kupovao zastupnike i pri tome Plenkoviću osiguravao većinu. Pri tome nije ništa tražio u izvršnoj vlasti nego je tražio da mu Plenković i HDZ osiguraju mandat na sljedećim izborima u Zagrebu. Tu je tajna svih ovih spinova koji se odvijaju. Plenković nastoji plasirati spinove da bi prikrio svoj tajni savez s Bandićem”, kazao je Jelić i dodao:

“Uzeli su Vanđelića kao nezavisnog kandidata da ne bi neki zec iz HDZ-a bio gubitnik pa da to mogu poslije prodavati javnosti da nije izgubio HDZ nego Vanđelić i time bi umanjili štetu za HDZ. Vanđelić je dobio ankete po kojima je vidio da stoji jako loše u Zagrebu i Plenkoviću je rekao da se to može promijeniti samo ako se skinu rukavice prema Bandiću, na što Plenković nije pristao”, tvrdi Jelić, dodajući da je to ključni razlog zašto Vanđelić nije htio biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba.

Nakon cijele te situacije, postaje upitno hoće li Vanđelić biti na čelu Fonda za obnovu.

“To pokazuje da Plenković patološki boluje od narcisoidnosti. Do jučer mu je bio dobar kandidat, ali kad se usudio kazati ne jer je prokljuvio tajni savez, sad više ne valja. U vrijeme komunizma se to zvala partijska podobnost, a sad se to zove stranačka podobnost. Plenković je pročitan do kosti, s Bandićem ovaj narod vodi u propast”, istaknuo je Jelić.

Odnos HDZ-a i Milana Bandića

Dodao je da “HDZ pegla imidž Milana Bandića na uštrb vladavine prava”, a kaže da to potvrđuje i činjenica da je sam Vladimir Šeks bio u Bandićevom uredu samo nekoliko dana prije presude Upravnog suda. Podsjetimo, Visoki upravni sud ukinuo je kaznu Bandiću za sukob interesa zbog jamčevine.

Jelić je još jednom komentirao HDZ i politiku stranke.

“HDZ je dijete komunizma”, rekao je Jelić i dodao: “Sve ono što je vrijedilo u komunizmu do Univerzijade, vrijedi danas u politici HDZ-a. Čak se usuđujem reći da je onaj period od Univerzijade ’87. do ’90. godine pravosuđe bilo neovisnije od politike nego danas.”