Sindikalaca Ribić voli nekretnine: Kako se dokopao luksuzne vile koju je platio samo 90 000 eura

Sindikalaca Ribić voli nekretnine: Kako se dokopao luksuzne vile koju je platio samo 90 000 eura

Kako je otkrio Index, glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti Vilim Ribić, koji je uporno tvrdio da živi kao podstanar, ima luksuznu kuću na predjelu Gornje Vrapče, a sada su isplivali novi dokazi da su mu kuću prodale firme koje rade milijunske poslove za sindikat.

Veze i vezice

Naime, Zoran Kovač, kao tadašnji direktor tvrtke Metatron Domus, koji je dao pozajmicu da bi tvrtka Talaria kupila zemljište na kojoj će Ribić izgraditi kuću, danas uredno posluje sa sindikatima i prodaje im stanove preko svojih tvrtki.

Osim očiglednog sukoba interesa, pojavljuju se i jake rodbinske veze jer je Talaria navodno u vlasništvu Kovačeve sestre Ane.

Kako se navodi na internetskim stranicama Talarije, riječ je o agenciji koja je specijalizirana za dugoročni najam i prodaju luksuznih nekretnina.

Otkriveno da je Ribić kupio kuću od Talarije prije šest godina i to po cijeni od 90.000 eura, a u šest mjeseci isplatio je puni iznos od 90.000 eura, vrlo vjerojatno u gotovini. Kredit je podigao naknadno, nakon pozamašne uplate, vrlo vjerojatno za obnovu kuće.

Zanimljivo je da je Talarija zemljište za kuću kupila od tvrtke Metatron Domus na čijem je čelu bio Kovač, a istovremeno je bio i na ćelu Matica starogradnje.

Sam Kovač u intenzivnom je građevinskom poslu sa sindikatima, a njegove tvrtke su Sigma matica, Matica stanogradnja, Sindikat gradnja, Sigma i druge preko kojih danas posluju sindikati. Najveći Kovačev, ali i Ribićev projekt svakako je onaj izgradnje Sindikalnog doma, a navedena tvrtka Sigma i danas provodi projekt stambenog zbrinjavanja članova.

Foto: Hina