Ivica Puljak o “isfrustriranom predsjedniku Milanoviću”: Meni je neugodno zbog njegovih ispada

Ivica Puljak o “isfrustriranom predsjedniku Milanoviću”: Meni je neugodno zbog njegovih ispada

Ivica Puljak, kandidatom za gradonačelnika Split, bio je gost u Pressingu Ilija Jandrić.

“Moj osobni motiv je moj grad, ja sam dite Splita”, kazao je Puljak o motivima za kandidaturu.

“Split stagnira već godinama, Split se uopće ne razvija i ne napreduje i ja to više nisam mogao gledati. Mislim da sada imam dovoljno znanja, energije i iskustva da ono što sam naučio primijenim u Splitu, da ponudim građanima moderan grad, da Split ponovno bude centar svita”, poručio je Puljak.

Puljak se osvrnuo i na izjave predsjednika Zorana Milanovića o seksualnom uznemiravanju te na njegove verbalne sukobe poput onog s Vedranom Rudan i udrugom B.a.B.e.

“Meni je jako neugodno. Kod nas predsjednik nema neku spektakularnu ulogu u društvu i mislim da je time malo isfrustriran i sada to pokušava nadoknaditi ovim ispadima. On bi trebao društvo povezivati, graditi dijalog, povezivati različite strane. Ako je takav karakter, to je katastrofa. Ako mu je teško što nema neku važniju ulogu i treba se iskaliti, možemo igrati košarku pa nek se tu iskali, a ne na građanima, a naročito na ženama”, kazao je Puljak.

Što je moglo biti bolje?

Osvrnuo se na nekoliko problema s kojima se Split trenutno bori.

“Nije iskorišten potencijal ljudi. Umjesto da se političari bave razvojem grada, javnim interesima, oni su se bavili političkom trgovinom. U 21.stoljeću imate dijelove Splita u kojem ljudi nemaju kanalizaciju. Split je zagušen autima, zatrpan je smećem, a te stvari se daju vrlo jednostavno riješiti. U 10-15 dana možete očistiti grad”, kazao je Puljak.

Komentirao je i što točno znači izjava da ‘neće butigu u svoju politiku’, odnosno kako bi se dogovarao s potencijalnim koalicijskim partnerima.

“Mi ćemo partnerima predložiti projekte, partner će predložiti svoje projekte i podijelit ćemo zajedničku viziju grada i vođenja grada. Ako se dogovorimo, bit ćemo u koaliciji i bit ćemo partneri u vođenju grada. Mi se sigurno nećemo dogovarati s HDZ-om i HGS-om”, kazao je Puljak.

Dodao je da su male šanse da bi se dogovorili s Mostom ili Domovinskim pokretom zbog velikih ideoloških izbora.

Suradnja s Relkovićem

Prije četiri godine Puljak je prozivao Ivicu Relkovića zbog stvaranja Hrasta, Grozda i Mosta, a sada surađuju.

“On je savjetnik stranke Centar. Imao sam krivo mišljenje. Ja sam čovjek i znanstvenik – kad imam krivo mišljenje, ja to ispravim i priznam. Priznajem da sam o njemu imao krivo mišljenje. To su bile predrasude. On nikad nije savjetovao nešto što mi već nismo promovirali, i vrijednosti i ideje koje smo promovirali i želimo ih implementirati u Hrvatskoj. O tom čovjeku imam dobro mišljenje”, objasnio je Puljak.

‘Mislim da mogu pobijediti Keruma’

Puljak je komentirao i zabavu u konobi Željka Keruma kojoj su prisustvovali i suci.

“Meni ovo sve izgleda kao neka vrsta cirkusa i neugodno mi je zbog toga. Suci, koji bi trebali biti ozbiljni ljudi, su sebi dopustili da ih se uvede u ovako nešto i mislim da je to neprimjereno. Pozivam građane Splita da prekinemo s tim stvarima, a izbori su pravi način da se s tim prekine i da završi Kerumova era”, poručio je Puljak.

Dodao je da prema istraživanjima postoje četiri kandidata za gradonačelnika Splita sa sličnim rejtinzima, a da je on jedini od njih pozicioniran na političkom centru ili lijevo.

“Mojom kandidaturom umjereni građanski Split je dobio kandidata i mislim da mogu pobijediti Keruma. Mislim da bi se svi zajedno trebali ujediniti protiv dosadašnjeg načina upravljanja gradom”, smatra Puljak.

Foto: Hina