“Liberalni šovinist” i Bandićev žetončić zaradio kaznenu prijavu zbog korone: Evo što je prije dvije godine rekao o Hasanbegoviću

“Liberalni šovinist” i Bandićev žetončić zaradio kaznenu prijavu zbog korone: Evo što je prije dvije godine rekao o Hasanbegoviću

Zbog organiziranja proslave vjenčanja na Valentinovo unatoč zabrani okupljanja, policija je kazneno prijavila Miroslava Polovanca (48), zastupnika u zagrebačkoj gradskoj Skupštini, ali i dvoje mladenaca koji su na njegovu imanju u Đurđekovcu slavili pir.

Polovanec te organizator proslave 23-godišnji mladoženja i godinu mlađa mlada, kazneno su prijavljeni nadležnom tužiteljstvu redovnim putem za širenje i prenošenje zaraznih bolesti, a za što zakon predviđa i do tri godine zatvora.

Iz Policijske uprave zagrebačke kažu da su 14. veljače sat vremena iza ponoći u zatvorenom ugostiteljskom objektu na području Đurđekovca policijski službenici utvrdili kako ugostiteljski objekt posluje i da je u tijeku proslava svadbene svečanosti, unatoč zabrani, odnosno protivno odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite.

U kršenju mjera policajci su zatekli, legitimirali i provjerili ukupno 13 osoba od čega su četiri bila zaposlenika i još sedam gostiju uz mladence. Prilikom postupanja nije bilo uporabe sredstava prisile te je u suradnji s djelatnicima Državnog inspektorata objekt zapečaćen.

Podsjetimo, prije nešto više od dvije godine Miroslav Polovanec, koji je tada bio u HSLS-u, podržao je zagrebački proračun . Skandaloznoj ebilonjegovo objašnjenje zašto j eto učinio.

“Ja sam to odlučio već davno. Ja sam jedini, možda jedan od rijetkih Zagrepčanaca koji ne da da mi se diktiraju neka prezimena koja nisu zagrebačka”, rekao je Polovanec.

Novinare je zanimalo o kakvim to prezimenima govori, pa je pojasnio. “Pa sigurno neću stati pod palicu da mi naređuje (Zlatko) Hasanbegović”, rekao je Polovanec.

Njegovu je izjavu za Dnevnik Nove TV komentirao i Zlatko Hasanbegović. “Čekam reakciju antifašističke moralne policije. Koja bi bila sudbina u javnom životu osobe koja bi izjavila da joj neće nametati mišljenje ljudi nezagrebackih prezimena Pupovac i Kraus”, rekao je Hasanbegović, dodajući da je Polovanec liberalni šovinist, ali ga neće tužiti.