Bandić je imao dvije zamjenice: Poznato je i tko će voditi Zagreb do izbora

Bandić je imao dvije zamjenice: Poznato je i tko će voditi Zagreb do izbora

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u nedjelju rano ujutro iznenada je preminuo u 66. godini života od posljedica srčanog udara, izvijestila je Služba za informiranje Grada Zagreba.

U slučaju smrti gradonačelnika nakon dvije godine mandata, do izbora grad vodi netko od njegovih zamjenika. Milan Bandić ima dvije zamjenice, Jelenu Pavičić Vukičević i Oliveru Majić. Za razliku od Majić koja nije spadala u Bandićev bliski krug ljudi i tek je nakon prošlih izbora izabrana za dogradonačelnicu, Pavičić Vukičević je Bandićeva suradnica bila od početaka njegove karijere. Za 24sata je potvrđeno u Stranci rada i solidarnosti da će Pavičić Vukičević preuzeti funkciju do izbora sredinom svibnja.

Pavičić Vukičević (46) je profesorica komparativne književnosti i s Bandićem je bila praktički od početka njegove karijere. Bila je tajnica u gradskom SDP-u kada je Bandić izabran prvi puta na dužnost 2000. godine. U njegovim prvim mandatima je obnašala različite funkcije. Bila mu je već zamjenica u mandatu koji je počeo 2009. godine, a također je bila i pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport.

Foto: Hina