Jure Zovko kritčan prema legendarnom Cici Kranjčaru: Smatra da se ne može uspoređivati s Modrićem, Šukerom i Bobanom

Jure Zovko kritčan prema legendarnom Cici Kranjčaru: Smatra da se ne može uspoređivati s Modrićem, Šukerom i Bobanom
Doktor  Jure Zovko, inače član Skupštine Dinama,  ne slaže se s  prijedlogom da se novi stadion nazove po  legendarnom Zlatku  Cici Kranjčaru.  Njegovu objavu  prenosimo u cijelosti.
“Kao klinac i vatreni dinamovac u mladosti sam bio veliki obožavatelj Cice Kranjčara. Danas mi je, moram priznati, neshvatljivo pretjerano glorificiranje Kranjčara u hrvatskim medijima nakon njegove smrti. Posebno me iritira provincijalno isticanje Kranjčareve purgerske prošlosti i purgerske životne forme, što je potvrda agramerskog provincijalizma. Proglašava ga se ikonom Dinama, sinonimom za Dinamo, predlaže se da se stadion nazove po njemu.
Doktor Jure Zovko, član Skupštine Dinama
Zaboravlja se činjenica da je Zlatko Kranjčar na vrhuncu karijere i odlaska iz Dinama uspio ostvariti prosječan transfer u austrijski Rapid. Do dolaska Maminja za glavnog menadžera Dinama, prepoznatljiv međunarodni transfer ostvarili su jedino Boban i Šuker. Od bivših igrača Dinama koji igraju u vrhunskim klubovima, a koji su bili okosnica nacionalne reprezentacije, treba svakako spomenuti Modrića (Tottenham Hotspurs, Real Madrid), Brozovića (Inter), Mandžukića (Bayern, Atletico Madrid, Juventus, MIlan), Olića (Bayern), Kovačića (Real Madrid, Chelsea), Vrsaljka (Atletico Madrid), Lovrena (Liverpool). Važne transfere u novije vrijeme ostvarili su Olmo i Gvardiol odlaskom u moćni RB Leipzig”, ističe Zovko.