Miroslav Škoro otkrio zašto je bio na Bandićevom sprovodu: Predstavio je i slogan s kojim ulazi u kampanjulazi u kampanju:

Miroslav Škoro otkrio zašto je bio na Bandićevom sprovodu: Predstavio je i slogan s kojim ulazi u kampanjulazi u kampanju:

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro predstavio je u subotu svoj program i kandidaturu za gradonačelnika Zagreba. Besplatni vrtići, kontrola nad gradskim financijama, izgradnja nacionalne bolnice i nacionalnog stadiona Dinama i hrvatske nogometne reprezenzacije te zatvaranje Jakuševca samo su neka od obećanja koja je dao.

– Došao sam reći da sam u 58. godini života, kao ekonomist, poduzetnik i inženjer građevine čovjek koji je spreman odgovoriti na izazove. Dokazao sam da mogu iz ničega napraviti nešto, za razliku od političara koji od nečeg ne naprave ništa. Boje se svog neznanja pa me napadaju. Poručujem da ne odustajem i da ih se ne bojim. Svjestan sam da nisam savršen ni najpametniji, ali me nije strah pametnijih i naučio sam kako okupiti kvalitetan tim. Pritom neće biti važna stranačka iskaznica nego sposobnost, pamet i predanost poslu. Nitko me ne može kupiti ili zastrašiti, u životu sam stvorio dovoljno da sam neovisan i to im smeta – rekao je na početku obraćanja.

Dodao je kako Zagreb ima puno problema, ali da ih se on ne boji, već na njih gleda kao na izazov koji se može savladati ako ima dovoljno volje, snage i hrabrosti.

– Kampanju ću temeljiti na projektima i budućnosti, a ne strahu i blaćenju drugih. Svi koji dobro obavljaju posao ostat će na svojim mjestima. Zagreb će, kad ga ja budem vodio, ako ima dugova, svoje dugove vratiti jer ja tako živim i nikad nikome nisam ostao dužan. Zagreb će popraviti svoju financijsku situaciju, infrastrukturnu, nastaviti biti lider u socijalnoj politici, obnoviti se od potresa… Od jeseni će imati besplatne vrtiće, bolje ćemo gospodariti otpadom i zatvoriti Jakuševac, pokrenuti izgradnju nacionalne bolnice i izgradnju nacionalnog stadiona. Dat ćemo mu ime kako budu htjeli Zagrepčani, a možda bi se trebao zvati po Zlatku Cici Kranjčaru kojeg smo jučer sahranili – rekao je Škoro,prenosi Jutarnji list.

– Zagreb pripada svim stanovnicima, volim ga i zahvalan sam Zagrepčanima na svemu što mi je grad dao. Red je, iako nije običaj, da kažem još jednu stvar. Ispričavam se svima ako sam ih ikada nekim svojim istupom ili svojim djelovanjem povrijedio. Ispričavam se i svojoj supruzi što će je opet vući kroz blato, svojim prijateljima, i svim svojim pjesmama koje će opet napadati i zabranjivati. Ali tako mora biti, jer grad to smo mi. Danas sam ovdje da povedemo Zagreb prema slavi i viziji svih nas, pa da Zagreb povede Hrvatsku među uspješne zemlje. U to vjerujem i to ću s vama i Božjim blagoslovom ostvariti, pobijedit ćemo. Vaš sam – dodao je.

Škoru su pitali što misli o tvrdnjama političkih protivnika da ide u svoj treći izborni poraz zaredom.

– Ako je HDZ ići u stanju po sedmi poraz u Zagrebu, a Helmut Kohl tek nakon sedmih izbora srušio je Berlinski zid, ako je SDP izgubio troje parlamentarnih izbora, onda i ja imam pravo izaći van kao lider DP-a, čestit i pošten čovjek, da mi povjere mandat jer za razliku od svih ja znam kako to treba napraviti. Nakon konzultacija, danas smo objavili kandidaturu. Uvijek radim javno, nikada nisam kalkulirao. Računam na sve Zagrepčanke i Zagrepčane, ne dijelim ljude.

Osvrnuo se i na svoj dolazak na sahranu zagrebačkog gradonačelnika.

– Poznavao sam gospodina Bandića, potpredsjednik sam Sabora, red je bio da se pojavim na sahrani. Ne bih volio da se moje predstavljanje kandidature pretvori u valorizaciju Bandića. O mrtvima sve najbolje, neka mu je pokoj vječni – kazao je.