“Crna dama” odgovorila Tomislavu Karamarku: Bila je prilično oštra

“Crna dama” odgovorila Tomislavu Karamarku: Bila je prilično oštra

Bivši šef HDZ-a Tomislav Karamarko na svom je Facebook profilu napisao post u kojem se obraća onima zbog kojih je bio primoran dati ostavku na mjesto premijera i šefa stranke. Pravda je sada, kaže, dostignuta, on je dokazao da je čist, a oni koji su ga svrgnuli sada su ušli u politiku, ističe. Na to mu je na svom Facebook profilu odgovorila Dalija Orešković, koju on u svom postu naziva ‘crnom damom’.

“Komentirat ću gluposti s kojima se posljednjih dana Tomislav Karamarko osvrće na novu prvostupanjsku presudu upravnog suda, nazivajući me pri tome crnom damom. Ne zbog njega, već zato što je ta presuda opasna za vladavinu prava i sudbinu Povjerenstva kao preventivnog antikorupcijskog tijela. Ali ne danas. Prevedite mu ako treba, The Black Lady says, Not Today”, napisala je Dalija Orešković, referirajući se na kraju objave na video, javlja N1.

Karamarko je danas, između ostalog, u svojoj objavi na Facebooku upitao je li moralno da Orešković uđe u politiku nakon dužnosti na čelu Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa.

“Crna dama je nakon moje smjene s obje noge uletjela u politiku. Ne bi li bilo normalno da nakon odlaska sa svoje “časne” dužnosti nekoliko godina ima zabranu baviti se politikom? Nije li ona u sukobu interesa?”, napisao je Tomislav Karamarko.

Podsjetimo, ostavke na dužnosti u stranci i vladi Karamarko je podnio nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaključilo da je tvrtka njegove supruge Ane Karamarko Drimia primala novac od lobista MOL-a. Na odluku Povjerenstva Karamarko se žalio Upravnom sudu koji je odluku Povjerenstva nepravomoćno poništio.

Foto: Hina: