Panika među Bandićevim prijateljima i najbližim suradnicima: Hoće li policija otkriti koliko je vremena izgubljeno?

Panika među Bandićevim prijateljima i najbližim suradnicima: Hoće li policija otkriti koliko je vremena izgubljeno?

Podizanje kaznene prijave protiv Natalije Price, doktora Gzima Redžepija, Sergeja Ivanovića i nepoznatog počinitelja izazvalo je lpopriličan šok među Bandićevim prijateljima i najbližim suradnicima u Gradskom poglavarstvu. Ako se stvari budu odvijale po uobičajenoj proceduri, uskoro bi policija mogla pokucati na njihova vrata i ispitati ih što su radili kobne subote između 22 i 24 sata, kada je gradonačelnik Milan Bandić doživio srčani udar u stanu bliske suradnice Natalije Price na Vrhovcu, točnije u ulici I. Vidovčica 24.
“Već nekoliko dana vlada velika nervoza među Bandićevim suradnicima i prijateljima. Sada kada je podignuta kaznena prijava još je veća nervoza. Ako policija bude pokrenula izvide, lako će po ispisu telefonskih poziva otkriti kako je tekla komunikacija. Tada će se vidjeti koga je i kada zvala Natalija Prica i jesu li te osobe odmah zvale Hitnu pomoć ili su radili nešto drugo”, ističe sugovornik Teleskopa koji je dobro informiran što se događa u Gradskom poglavarstvu.

U stanu Natalije Price

Bliski suradnici pokojnog gradonačelnika pokušali su obmanuti javnost iznoseći netočne podatke o tome gdje se dogodio srčani udar. Prvo su pustili vijest da je Bandić doživio udar u svom domu u Bužanovoj ulici na Peščenici, zatim su govorili da je bio u nekom restoranu, a treća verzija je bila da se sve to dogodilo u stanu Sergeja Ivanovića. Doktor Gzim Redžepi je u gotovo svim vodećim hrvatskim medijima izjavljivao da su trojica prijatelja, Milan Bandić, Sergej Ivanović i on, bili zajedno kada se dogodio fatalni napad. Čak je opisivao kako su vodili neobvezne razgovore o proljeću i visibabama koje su ove godine uranile. Teleskop je otkrio da je ova verzija posljednjih sati potpuno izmišljena kako bi se zavarala javnost. Milan Bandić je bio u stanu Natalije Price, što se uostalom lijepo može vidjeti i u povijesti bolesti koju ima svaki bolesnik po kojega dođe Hitna.

Natalija Prica je ključna svjedokinja Foto: Hina

Tamo lijepo piše da je intervencija bila u ulici I. Vidovčica 24, dakle postoji pisani trag pa je doista čudno što su se usudili tvrditi nešto drugo. Očito su mislili da će proći još jedna neistina kao što su prolazile mnoge do sada i da nitko neće postavljati suvišna pitanja.
“Bili su uvjereni da nitko neće postavljati pitanja i da će im i to proći bez problema. Mislim da su sada u potpunoj panici jer ni u snu nisu mogli vjerovati da će im se ovo dogoditi”, kaže još jedan naš sugovornik dodajući da ovo zavaravanje i laganje javnosti nikako nije djelo jednog čovjeka, nego da su akciju najvjerojatnije osmislili zajedno najbliži Bandićevi suradnici. Gzim Redžepi sigurno nije djelovao na svoju ruku bez jasnih uputa i konzultacija s drugim bliskim Bandićevim suradnicima.
“Ovo nije moglo proći bez Pavla Kalinića, Ivice Lovrića i Zvonimira Šostara. Čak mislim da su Pavla Kalinića poslali u Bužanovu ulicu da zavara tragove”, ističe naš sugovornik dodajući da je za „operaciju” vjerojatno znala i Jelena Pavičić Vukičević koja je danas u razgovoru s novinarima napadno tvrdila da je uopće ne zanimaju okolnosti smrti Milana Bandića.

Istražitelji će trebati otkriti još neke detalje koji će konačno rasvijetliti kada je Milan Bandić točno doživio srčani udar. Ključna svjedokinja će biti Natalija Prica koja je jedina bila s Milanom Bandićem u nesretnom trenutku. Njezin poziv prema doktoru Redžepiju ili nekom drugom Bandićevom suradniku, kojeg je eventualno zvala, otkrit će točno vrijeme kada je Bandić doživio napad. Trebaju utvrditi koliko je prošlo vremena od njezina poziva do trenutka kada je doktor Vjekoslav Jeleč zvao šefa zagrebačke Hitne doktora Žarka Rašića.

Je li doktor Redžepi oklijevao?

Doktor Gzim Redžepi nije bio s Bandićem kada je doživio srčani udar, ali je bio u stanu kada je došla Hitna. Ključni je podatak u cijeloj priči jesu li izgubili vrijeme na
“prikrivanje tragova” ili su odmah išli zvati Hitnu pomoć.
“To može utvrditi jedino policija, i to vrlo jednostavno, tako da zatraži ispise telefonskih poziva. Stoga su ovo samo moje pretpostavke, ali bojim se da je Gzim Redžepi prvo došao u stan vidjeti situaciju pa da su tek onda pozvali Hitnu. Ništa ne tvrdim, ali bojim se da je bilo upravo tako. Stoga bi bilo najbolje da policija utvrdi što se zapravo događalo”, kaže naš sugovornik.
To više što Gzim Redžepi vjerojatno prije nije bio u stanu u kojemu živi Natalija Prica i što mu je sigurno trebalo neko vrijeme da pronađe ulicu. Zanimljivo je da na tom dijelu Vrhovca postoji ulica I. Vidovčica i ulica Vidovčica. Koliko su ulice komplicirane za nekoga tko ne stanuje tamo, uvjerili smo se i sami prije nekoliko dana kada smo na terenu provjeravali adresu na kojoj živi Natalija Prica.
Bandićevi suradnici imat će najviše problema ako policija utvrdi da se infarkt dogodio znatno prije nego što je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo doktor Vjekoslav Jeleč, desetak minuta poslije 23 sata, nazvao šefa Hitne doktora Žarka Rašića. Iako je Hitna došla brzo nakon poziva, bilo je prekasno.
Već su se pojavile neslužbene informacije da su Bandićevi suradnici i prijatelji na razna dogovaranja izgubili najmanje pola, a možda i cijeli sat. Stoga bi svakako bilo dobro da Državno odvjetništvo prihvati kaznenu prijavu i počne djelovati kako bismo saznali punu istinu o posljednjim satima Milana Bandića.

Na slici: Najbliži Bandićevi suradnici na njegovoj misli zadušnici

Foto: Hina