Zdravko Mamić ima novu odvjetnicu: Zašto nije odgovorila na pitanje s kim je išla u Hercegovinu

Zdravko Mamić ima novu odvjetnicu: Zašto nije odgovorila na pitanje s kim je išla u Hercegovinu

U aferi druženja Zdravka Mamića sa uglednim sucima za srijedu 31. ožujka sazvano je ročište pred Državnim sudbenim vijećem, a odvjetnica Lidija Horvat u podnesku koji je predala u utorak zatražila je da prisustvuje tom ročištu.

DSV će odlučiti hoće li ono biti javno ili ne, ali odvjetnica Horvat, koja se pridružila odvjetničkom timu Zdravka Mamića, smatra kako ima opravdani interes prisustvovati tom ročištu i dobiti uvid u dokumentaciju tog postupka. Odvjetnica Horvat rekla nam je da radi na ustavnoj tužbi kojoj će uporište biti da Zdravko Mamić nije imao nepristrano i pošteno suđenje na osječkom Županijskom sudu te da su mu bila povrijeđena ljudska prava, piše Jutarnji list.

Odvjetnica Horvat kazala je da se vidjela u Hercegovini sa svojim klijentom, koji joj je potpisao punomoć. Na pitanje je li točna naša informacija da se u siječnju zajedno s Josipom Rimac, bivšom gradonačelnicom Knina okrivljenom u aferi vjetroelektrane, u Hercegovini sastala sa Zdravkom Mamićem, odvjetnica Horvat nije željela odgovoriti.

Inače, Zoran Mamić, koji je pravomoćno osuđen na 4 godine i 8 mjeseci zatvora, jučer je odletio u Dubai. Kao što je početkom tjedna otišao u BiH, tako se jučer zaputio do Beča odakle je imao let za Dubai.

Na slici Josipa Rimac i odvjetnica Lidija Horvat

Foto: Hina