Javio se sudac kojeg optužuje Zdravko Mamić: Laž je da sam uzeo 80 000 eura

Javio se sudac kojeg optužuje Zdravko Mamić: Laž je da sam uzeo 80 000 eura

Zdravko Mamić kaže kako je Nediljku Bobanu dao mnogo novca ne bi li kao član Državnog sudbenog vijeća glasao za kandidata koji mu više odgovara na čelu suda. ”Jedini sudac koji je 12 godina proveo u Državnom sudbenom vijeću birajući suce, pa je tako za izbor suca Vekića za predsjednika Županijskog suda u Osijeku od mene tražio 80.000 eura, koje je i dobio”, kazao je Mamić.

Zvonko Vekić na kraju nije postao predsjednik suda, a Boban sve optužbe odbacuje. ”Čista izmišljotina i laž. Ja gospodina Mamića nikada nisam vidio, niti ja imam njegov broj, niti sam ja s njim kontaktirao. Nisam ga zvao, niti što tražio”, rekao je Boban. Na upit imaju li zajedničke prijatelje ili posrednika, Boban negira. ”Ne, ne, ne”, ponovio je, iše Dnevnik.hr.

Mamić insinuira i da on nije jedini od kojeg je sudac Boban primao novac. Obiteljska imovina, tvrdi, daleko premašuje prihode. ”Imaju imovinu vrijednu više od šest milijuna kuna! Rupu od 500.000 eura u imovinskoj kartici pokrili su mitom za podizanje ruku pri izboru sudaca, a dobili su na poklon nekretnine u vrijednosti preko tri milijuna kuna. Ne piše samo – tko je još osim mene bio tako široke ruke”, upitao je Mamić.

Boban tvrdi, sve što ima – nije sporno. Obiteljsku kuću izgrađenu još sedamdesetih i stan u Splitu dobio je od roditelja koji su cijeli život radili u inozemstvu. Zbog svega sudac Boban najavljuje tužbu, iako Mamić trenutačno nije dostupan hrvatskom pravosuđu.

Što Mamić želi postići napadima poput ovoga na njega, kaže, i više je nego jasno. ”Radi jednu priču koja će njemu pogodovati, gdje će on uplesti tu i suce u Osijeku i DSV i Vrhovni sud, vjerojatno misleći tako da će srušiti tu presudu koja je njemu donesena”, istaknuo je Boban.