Suverenist protiv glumica Jelene Veljače i Nataše Janjić: Ako ste vi spasitelji našega društva, loše nam se piše

Suverenist protiv glumica Jelene Veljače i Nataše Janjić: Ako ste vi spasitelji našega društva, loše nam se piše

Saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marko Milanović Litre putem društvenih mreža zatražio je očitovanje svih nadležnih državnih službi koje su odgovorne za smrt djevojčice Nikoll i osudio društvene objave Jelen Veljače, Nataše Janjić Medančić i Lane Mitrovski. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Vijest o smrti male Nikoll, kojoj je nasilno i neljudski ugašen život od strane monstruma koji imaju obraza nazivati se roditeljima, je vijest koja je ušla u sve domove na ovaj sveti dan.
Kao društvo i država moramo osuditi i kazniti ovakve “roditelje”, ali i sve one čiji su propusti doveli do ovog tragičnog događaja. Želim da Hrvatska kažnjava odgovorne. Jedino osobnom odgovornošću možemo stati na kraj ovakvim i sličnim tragičnim događajima.
Neki su iskoristili ovaj tragični događaj kako bi promovirali svoje ideološke stavove. Redom javljaju se veličine sa celebrity scene poput Lana Mitrevski koja proziva “spodobe” s Hoda za život, valjda misleći na stotine mladih sretnih obitelji koje sudjeluju svake godine na ovom hvalevrijednom događaju. Istovremeno govori o gay brakovima kao boljoj alternativi od “klasične” obitelji s ocem i majkom iako postoji niz studija koje govore upravo suprotno. No, njoj i takvima poput nje to ne znači ništa.

Zastunik suverenista Marko Milanović Litre Foto: Hina

Pa se javila i Nataša Janjić koja zajedno sa svojom koleginicom Jelena Veljača zaziva kaznenu odgovornost i kažnjavanje svih uključenih bez ikakvih dokaza. Naravno da pravda mora biti zadovoljena i kazna izrečena za sve odgovorne što je djetetu nasilno oduzet život. To se i očekuje od države koja bi trebala biti uređena, ali ono što VI zagovarate jest društvo i sud u kojem ćete VI odlučivati tko je kriv, što je nedopustivo.

Ako ste Vi spasitelji našega društva ili naznaka onoga što će biti, loše nam se piše.
Očekujem da se sve nadležne državne službe oko djevojčice Nikoll očituju kako je do ovoga došlo i tko je sve odgovoran za ovaj gnjusni čin. Kao saborski zastupnik učinit ću sve što je u mojoj moći da se kazne svi odgovorn”, piše  Marko Milanović Litre.