Ivan Vilibor Sinčić optužuje: HDZ i SDP su poslušno glasali za covid putovnice, a jedino smo Mislav Kolakušić i ja bili protiv

Ivan Vilibor Sinčić optužuje: HDZ i SDP su poslušno glasali za covid putovnice, a jedino smo Mislav Kolakušić i ja bili protiv

Zastupnik Ivan Vilibor Sinčić kritizirao je svoje kolege iz Europskog parlamenta koji su glasali za takozvane “covid putovnice”. Istaknuo je da su HDZ-ovci i SDP-ovci poslušno glasali za, dok su oni i Mislav Kolakušić bili protiv. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Znate li čime se bave zastupnici u Europskom parlamentu? Znate li išta o covid putovnicama, osim što vas mediji na dnevnoj bazi uvjeravaju da su nužne?
Glasalo se o njima, glasao sam protiv. Svi drugi, osim Mislava, glasali su ZA. To naravno nećete vidjeti u dnevnicima, jer je potkapacitiranost domaćih novinara što se tiče rada hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu stravična.

Sinčić je objavio rezultate glasovanja o covid putovnici

S druge strane, izgradili smo kuću u Glini. Zvao sam sve novinare, poslali smo im priopćenje, video, dali adresu da snime kuću i obitelj koja se uselila. Jeste li čitali o tome, gledali u dnevnicima? Očito svaki dan hrvatski političari grade domove obiteljima stradalima u potresu. Da je kojim slučajem bilo koji HDZ-ov ili SDP-ov zastupnik poklonio žlicu ili vilicu, danima bi to bila glavna vijest svih televizija.
Zadnjih godinu dana dao sam pet puta više intervjua stranim medijima nego hrvatskim. Od američkih, britanskih, do bugarskih ili njemačkih.  Gradimo drugu kuću u Petrinji, od betona od konoplje.
Želimo zasaditi Hrvatsku konopljom, otvoriti otkupne centre i tvornice za preradu konoplje u gotove proizvode – tkaninu, beton, hranu. Jeste li o tome gledali u dnevnicima? Sutra imamo konferenciju sa nekoliko poduzetnika i proizvođača. Što mislite, hoće li ijedan medij prenijeti”, ističe Ivan Vilibor Sinčić