Herman Vukušić upozorava: Jelena Veljača usporedila stres sa snimanja sapunica sa stresom socijalnih radnika

Herman Vukušić upozorava: Jelena Veljača usporedila stres sa snimanja sapunica sa stresom socijalnih radnika

Psihijatar Herman Vukušić reagirao je na napada na djelatnice  Centra za socijalnu skrb u Ivanić-Gradu. Objavio je  korespondenciju Jelene Veljače u kojoj ona snimanje sapunice izjednačava sa stresom socijalnih radnica. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Još se mikrofoni ispred Jelelene Veljače nisu ni ugasili dok je davala svoju neuvjerljivu ispriku za poticanje atmosfere linča spram socijalnih radnika, a već se dogodio  traumatski incident u Centru z asocijanu skrb u Ivanić Gradu, gdje je korisnik Centra fizički nasrnuo na djelatnike i zaštitarku.
Ovakove situacije neizbježne su kada se u javnosti stvori klima “lova na vještice” u kojoj je dobar socijalni radnik samo uhapšeni/otpušteni/kažnjeni socijalni radnik, ali još stravičnije od svega su FB opaske Jelene Veljače o socijalnom radu kao struci, a koje su već drugi dan viralne i nedemantirane.

Vukušić je objavio ovaj komentar Jelene Veljače na Facebooku

Ovdje prenosim screenshot sa FB profila Ivane Tutić Grokše koja je objavila dio korespodencije Jelene Veljače u kojoj Veljača set snimanja sapunica izjednačava sa stresom rada u CZSS–u, iznova gadi cijeli sustav socijalne skrbi generalizirajući broj pritužbi sa stanjem u sustavu, te smatra da studenti socijalnog rada moraju biti spremni na uvrede i nasilje jer im je to dio budućeg zvanja. Moram jasno i glasno reći: osobe koje promiču ovakove stavove zaslužuju posebnu pažnju moje struke, kao i oni koji im daju politički i medijski prostor”, istiće Vukušić.

Koliko nam je poznato do sada na snimanju sapunica u Hrvatskoj nisu fizički napadali i ubijali glumce, dok su socijalni radnici svakodnevno izloženi raznim verbalnim napadima vrlo često se događaju i fizički napada, a ima i ubojstava.

Foto: Hina