Čačić tvrdi da je s Plenkovićem razgovarao o odlasku čak pet ministara: Evo što je rekao premijer

Čačić tvrdi da je s Plenkovićem razgovarao o odlasku čak pet ministara: Evo što je rekao premijer

Premijer Andrej Plenković komentirao je i slučaj Zorana Mamića te odgovorio treba li mijenjati zakone kako se takvi slučajevi više ne bi događali.

“Mi smo zakone mijenjali nekoliko puta. Što se tiče konkretnog slučaja, smatrao sam da je Ministarstvo pravosuđa bilo jasno oko izricanja mjera opreza za određene osuđenike. Po meni, sud u Osijeku trebao je izreći mjeru. Ukoliko DORH smatra da im ta mogućnost nije jasna, onda to treba signalizirati. Procesni zakoni su bitni i osjetljivi, mora se gledati prava osuđenika. Možemo mi mijenjati i sporazum, ali mene više zanima sama praksa za koju moram reći da nema nikakve veze s vladom. Kad gledate indikatore neovisnosti pravosuđa, izbore sudaca, njihove plaće, položaj – mi smo tu napravili maksimalno. Ovo je stvar provedbe i konkretnih pojedinih slučajeva koji se moraju tretirati na način da se ovakve situacije spriječe”, rekao je Plenković, prenosi Novi list.

Na pitanje ima li ministar Beroš njegovu podršku i da komentira navodno sporni angažman od strane Beroša i to tvrtke koja se bavi cvjetnim aranžmanima kazao je: “Ne znam za cvjetne aranžmane, pričat ćemo o tome sutra”, rekao je i zatim se osvrnuo na novinarski upit o pokretanju opoziva Beroša od strane oporbe i inicijative Peđe Grbina.

“Tko to pita? Vodonosac i kurir? Ima li još nešto? Što se tiče Beroša, ako bude kakva inicijativa, Vlada i parlamentarna većina će je odbiti, kao i do sada. Što se tiče ostalih tema, on ima sa svojim suradnicima zadaću raditi na uređenju zdravstvenog sustava.

”Novinari su ga pitali i za istup Radimira Čačića koji je rekao da pet ministara u Vladi nema njegovu podršku.

“Tema rekonstrukcije ne postoji”, rekao je premijer.

Na komentar kako je Čačić rekao da je s tim o njemu razgovarao, Plenković je kazao: “Ili on sanja ili sam ja nešto prespavao. Nismo o tome razgovarali”, zaključio je premijer