I Božo Petrov dao košaricu premijeru: Plenković ne želi konstruktivni sastanak s cijelom oporbom

I Božo Petrov dao košaricu premijeru: Plenković ne želi konstruktivni sastanak s cijelom oporbom

Most je odbio poziv premijera Andreja Plenkovića na sastanak na koji ih je pozvao kako bi postigli konsenzus o ključnim pitanjima za državu. ”Samo zajednički sastanak Vlade i oporbe ima smisla”, poručuju iz Mosta. Objašnjavaju da su prvotno bili spremni zaboraviti na sve političke razlike kada je vitalni interes Hrvatske u pitanju te se odazvati sastanku u Vladi. No kažu da je očito da nema želje za zajedničkim i konstruktivnim sastankom s cijelom oporbom.

‘Naime, smatramo da pojedinačni sastanci s opozicijom neće ispuniti pravu svrhu, pa za njima nema ni potrebe. Svoje gospodarske mjere i smjer Most je već komunicirao javnosti i one su poznate, ali za njihovu provedbu treba hrabrosti i političke volje.

Obračun s korupcijom i reforma pravosuđa, reforma izbornog sustava, smanjenje broja političara i dužnosnika, ukidanje županija i rezanje nameta građanima i poduzetnicima uz obavezan moratorij na kredite i kamate, sve su to prijedlozi Mosta. Vladine mjere očekujemo u Hrvatskom saboru, kao i zajednički sastanak Vlade s opozicijom, a Most nikada nije bio, niti će biti poluga za nečije političke kalkulacije”, ističu u Mostu.

Foto: Daniel Kasap/Hina

 

Samo zajednički sastanak Vlade i oporbe ima smislaIako je prvotno Most bio spreman zaboraviti na sve političke…

Geplaatst door MOST nezavisnih lista op Maandag 13 juli 2020