Plenković preko Milića poručio oporbi: Destruktivni su, dobro je da birači vide njihovo ponašanje

Plenković preko Milića poručio oporbi: Destruktivni su, dobro je da birači vide njihovo ponašanje

Nakon što su Andreju Plenkoviću stigle odbijenice svih oporbenih stranka, koje su odbile sastati se s njima u zasebnim razgovorima, stigla je i reakcija iz Vlade.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić izjavio je da tema sastanka nije trebala biti podebljanje parlamentarne većine jer većinu već imaju. Htjeli su, kaže, razgovarati s njima da vide kako oni vide izazove koji su pred Hrvatskom.

Na pitanje zašto nisu poslali službeni poziv nego ih je telefonski kontaktirala Tena Mišetić, pa su tako na kraju upravo ti neformalni pozivi bili razlog zbog kojih su stranke odbile doći na sastanak, Milić je odgovorio da je Mišetić zamjenica predstojnika i da tako dogovaraju i sastanke sa stranim državnicima.

– Mi i kad organiziramo sastanke s drugim predstavnicima, komuniciramo s njihovim kabinetima i uvijek se dogovori sastanak, nikada se ne stvaraju ovakvi uvjeti – kazao je.

Milić tvrdi da je Plenković ovim sastancima htio iskazati poštovanje prema čelnicima oporbenih stranaka, kao i njihovim biračima

– Dobro je da birači vide ponašanje oporbe – rekao je Milić.

Zaključuje da nema potrebe da ih ponovno poziva na skupni sastanak jer “2oporba nije pokazala političku volju”.

– Razlozi odbijanja su im neozbiljni. Oporba je nesvjesna da se Hrvatska nalazi u osjetljivoj situaciji. Htjeli bismo da budu konstruktivni, a ne destruktivni – zaključio je Milić.

Foto: Daniel Kasap/Hina