Škoro o novoj Plenkovićevoj Vladi: Rekli su da će koalirati sa strankama istih svjetonazora. A SDSS je osnovao ratni zločinac Hadžić

Škoro o novoj Plenkovićevoj Vladi: Rekli su da će koalirati sa strankama istih svjetonazora. A SDSS je osnovao ratni zločinac Hadžić

Miroslav Škoro rekao je se Domovinski pokret nije mogao odazvati “onakvom” pozivu Andreja Plenkovića na razgovor, ali da će biti “konstruktivna oporba”, kao što je i on sam. Tiskovnu konferenciju sazvao je, pak, zbog uvođenja eura.

Euro se u Hrvatskoj planira uvesti 2023. godine, no Domovinski pokret konferenciju za medije sazvao je sad kako bi upozorio na opasnosti. Škoro je podsjetio da je Hrvatska već prolazila kroz promjene valuta:

“Sjetite se što se događalo s prelaskom s jugodinara na hrvatski dinar, s prelaskom s hrvatskog dinara na kunu. Stvorit ćemo konverziju i stvoriti hrvatskim građanima samo probleme.”

Novinare je, međutim, puno više zanimalo hoće li Domovinski prostor prihvatiti, ili zašto neće, sastanak s Andrejem Plenkovićem jedan na jedan, javlja N1.

“Najvažnije u medijskom prostoru je kava s Plenkovićem”, uzvratio je Škoro

Možda ste mogli na toj kavi razgovarati i o euru, predložila mu je novinarka.

“Ozbiljna je situacija, ne možemo ležerno ćaskati o euru. Osim toga ja ne pijem kavu, nego čaj”, kazao je Škoro.

Na pitanje hoće oli prihvatiti mjesto potpredsjednika Sabora, Škoro je rekao da će “DP o tome ozbiljno odlučiti kad ih pozovu na ozbiljan razgovor”. Škoro je rado komentirao izbor jednog predstavnika nacionalnih manjina, Borisa Miloševića iz SDSS-a za potpredsjednika Vlade.

“Rekli su da će koalirati sa strankama istih svjetonazora. Ako su se oni prepoznali s SDSS-om koji je osnovao ratni zločinac Hadžić…”, kazao je Škoro.

A hoće li DP u Saboru biti konstruktivna ili destruktivna opozicija?

“Vrlo konstruktivna. Otkako sam se pojavio na političkom nebu, uvijek sam bio konstruktivan. Uvijek nastojim ukazati na politički problem, ali i na rješenje”, odgovorio je.

Foto: Damir Senčar/Hina