I Bruno Šimleša napao Plenkovićevu Vladu: Sprdali su se s učiteljima. Taj bunt i ogorčenost je razumljiva

I Bruno Šimleša napao Plenkovićevu Vladu: Sprdali su se s učiteljima. Taj bunt i ogorčenost je razumljiva

“Razumijem njihove frustracije, nezdovoljstvo i ogorčenost. Vjerujem da su dodatno ogorčeni i složni jer je to komunikacijski loše odrađeno prema njima od strane Vlade, tek se zadnjih par dana počelo govoriti da ih razumiju, a prije toga bilo je sprdnji, sarkazma i šale oko nečega što njima nije za šaliti se.

Ja sam sin profesorice pa kasnije ravnateljice i doministirice pa sam upoznat sa sustavom i to nije samo pet sati u školi, nego nošenje s problematičnim učenicima i roditeljima, ispravljanje testova, edukacija i nisu tri mjeseca na praznicima. Sve ono što oni jadni slušaju u 30 godina karijere, taj bunt i ogorčenost je razumljiva”, smatra Šimleša.

Kada je riječ o prosvjedima kaže da u hrvatskom društvu nije razvijena ideja građanskog aktivizma. “Kod nas je ono ne talasaj, volimo savijati kičmu, nove generacije ne toliko i nadam se da će se to promijeniti, javlja N1.

Moramo se naučiti boriti za sebe i da neće susjed riješiti naše probleme za nas, treba i na društvenim mrežama, ali i izaći na ulice kada je to važno”, istaknuo je.

Šimleša je otkrio da se bavi pitanjem ljubavi jer je kroz razgovore sa stotinama i stotinama ljudi došao do nekih generalnih pravila o ljubavi i odnosima, što pogrešno radimo pa voli dijeliti dio iskustava.

Foto: N1