I kći “splitske vampirice” Olje postigla je veliki uspjeh na Euroviziji: Pohvalila se na društvenim mrežama

I kći “splitske vampirice” Olje postigla je veliki uspjeh na Euroviziji: Pohvalila se na društvenim mrežama

Hrvatska je na ovogodišnjoj Euroviziji postigla povijesni uspjeh od svoje samostalnosti, a Baby Lasagna i pjesma “Rim Tim Tagi Dim” osvojili su srca cijele Europe i svijeta te završili na drugom mjestu. Osim toga, dugo su se komentirale i modne kombinacije našeg predstavnika i njegova tima. 

Velika zanimljivost koja je također dospjela u javnost jest i to da je Splićanka s londonskom adresom gdje je studirala modni dizajn, Paula Mihovilović – dizajnirala je tajice i kombinezon u kojima je nastupila dvostruka pobjednica Eurovizije – Loreen. Loreen je u samom finalu Eurovizije, dok su se zbrajali glasovi publike nastupila te izvela svoju novu pjesmu “Forever” te svoju pjesmu “Tattoo”, a ono što je odjenula se dugo i komentiralo. Njezino modno izdanje definitivno je bilo jedinstveno, a tim bolje što je to dizajnirala upravo naša dizajnerica.

Modnu dizajnericu na društvenoj mreži Instagram prati više od 37 tisuća pratitelja, a Paula je bila i stipendistica Alexandera McQueena. Studirala je modni dizajn u Londonu u poznatom St. Martins College. Upravo se na Instagramu pohvalila o ovoj suradnji s Loreen. – Svojom modom volim provocirati ljude i zbog toga mi je drago što sam iz Hrvatske. Razumijem to što svatko ima svoje poglede na modu i svoj modni stil, ali ne volim kada se na drugačije gleda kao na nešto čudno i ružno. Volim pokazati ljudima da se ne trebaju bojati biti drugačiji – rekla je jednom prilikom za Dalmatinski portal.

Splitska vampirica Olja Einfalt Mihovilović (58), javnosti poznata po sudjelovanju u RTL-ovim emisijama ”Večera za 5” i ”Ljubav je na selu”, je prije dvije godine na Županijskom sudu u Splitu osuđena po tri od pet točaka optužnice. Mora vratiti veliku svotu novca u roku dvije godine ili joj prijeti kazna zatvora. Sudilo joj za gospodarske malverzacije u iznosu od 17 i pol milijuna kuna, u kojima su  sudjelovali ona i njezin pokojni suprug, Marko Mihovilović, piše Večernji list.

Splitska vampirica Olja

Za prvu točku optužnice dobila je 10 mjeseci zatvora. Naime, ona i suprug zadržali su 121.000 kuna za sebe. Zbog druge točke optužnice izrečeno joj je šest mjeseci zatvora zbog utaje poreza na štetu države od 35.000 kuna, dok je po još šest mjeseci dobila zbog utaje poreza od 489.000 kuna.

Također, izrečena joj je jedinstvena kazna zatvora od godinu dana koju neće služiti ako u roku od 5 godina ne napravi novo kazneno djelo. U roku od dvije godine mora vratiti spomenute svote čija ukupna vrijednost prelazi 1,6 milijuna kuna.

Dvije točke optužnice, umanjenje stečajne mase na računu vjerovnika i za sporni poslovni prostor su odbačene, a mora platiti i troškove postupka.

– Žalit ću se! Nisam zadovoljna jer smo puno radili, a na kraju ispada da tko je god u našem gospodarstvu nešto radio i pokušao, ispada veliki gubitnik, kao ja i moj suprug. Nismo jedina firma koja je u doba recesije imala ovakve probleme – kazala je Olja nakon presude pa dodala:

– Upali smo u probleme, bili u panici, radili veliki broj nehotičnih pogrešaka, nismo se htjeli obogatiti već spasiti radna mjesta – zaključila je Olja.

Naslovna fotografija: Švedska pjevačica Loreen

Foto: Hina