Ide na ” Plenkovićevog čovjeka”: Pavo Kostopeč tvrdi da ima plan za posrnuli zagrebački HDZ

Ide na ” Plenkovićevog čovjeka”: Pavo Kostopeč tvrdi da ima plan za posrnuli zagrebački HDZ

Kandidat za predsjednika zagrebačkog HDZ-a na predstojećim unutarstranačkim izborima u Gradu Zagrebu Pavo Kostopeč bio je gost Novog dana.

Kostopeč kaže kako su ovi izbori posljedica statuta i kako su oni redovni.

“Nakon svakih lokalnih izbora se provode izbori do razine županijskih organizacija. Jedna od zadaća lokalnih izbora je snaženje lokalnih, općinskih i županijski organizacija. Držim da ovaj cijeli niz dugih godina je dosegao razinu da imam kvalitetan tim i da imam što ponuditi našim članovima”, rekao je.

Nije htio komentirati rezultate lokalnih izbora.

“Ja sam svoj komentar lokalnih izbora dao i za mene su oni završeni. Ne želim više o njima polemizirati. Ne zato što je to neka tabu tema nego zato što mičemo fokus s onog bitno. Sve članice i članovi HDZ-a Grada Zagreba u nedjelju, 17. listopada će birati onaj tim za kojeg vjeruju da ima viziju i plan”, kaže Kostopeč.

Suradnja HDZ-a i Bandića

Komentirao je koalicijski odnos zagrebačkog HDZ-a s onom bivšeg gradonačelnika Milana Bandića.

“To je bio jedan odnos u kojem mi nismo mogli u dovoljnoj mjeri nametnuti svoje političke stavove i svoje političke programe razmjerno našoj zastupljenosti u Skupštini i u svim drugim tijelima. To je bio jedan koalicijski odnos u kojem se nismo uspjeli u dovoljnoj mjeri nametnuti, to se pokazalo na tim lokalnim izborima. Sad je to iza nas”, ističe.

Upitan kako je moguće da nisu uspjeli nametnuti svoje stavove, ako je HDZ najjača stranka, kaže:

“Kad kažete najjača stranka, onda govorite o HDZ-u na nacionalnoj razini. Kad govorimo o politici u Gradu Zagrebu, HDZ u ovom trenutku nije prva politička snaga u gradu”,

Kostopeč smatra da će Plenković dobro suđivati s bilo kojim vodstvom zagrebačkog HDZ-a koje bude izabrano. Sadašnji predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman slovi kao Plenkovićev čovjek.

Napominje da je na inicijativu zagrebačkog HDZ-a bila pokrenuta ideja zagrebačkog Rotora.

“Druga je stvar koliko smo to uspjeli javno nametnuti i komunicirati. To je kompletno zapravo u operativnom smislu projekt Vlade, a manje Grada Zagreba. Naravno, uz pomoć europskih fondova”, kaže.

Kako vidi trenutnu situaciju u Zagrebu nakon što je Tomašević preuzeo vlast? 

“Prvo smo imali imenovanja pa je onda bio javni natječaj. Obećavali smo transparentne javne natječaje. Obećavali smo da ćemo se baviti rješenjima, a ova sva rješenja za otpad su parcijalna rješenja. Mi ne vidimo nikakav plan. S druge strane ukidamo demografske mjere. Ako kao prvi čovjek metropole želiš ukidati demografske mjere, ti ih ne možeš ukidati bez da imaš plan i ne uvodiš nove”, tvrdi.

Kostopeč kaže da je platforma Možemo! u zadnjih mjesec dana kampanje njihove ljude za koje najviše vežu određene ideologije sakrila od javnosti.

“Obećali su Zagrepčanima i Zagrepčankama da se neće baviti ideologijom. Sada ne rješavaju infrastrukturne projekte. Provode određenu ideološku platformu i ja to zovem vrlo jasno i jednostavno – prevarom birača”, rekao je kandidat za predsjednika zagrebačkog HDZ-a.