Igor Peternel brani Pernara: “Liberalna” bando, organizirali ste hajku na njega i označili kao hodajuću metu

Igor Peternel brani Pernara:  “Liberalna” bando,  organizirali ste hajku na njega i označili kao hodajuću metu

Igor Peternel reagirao je na sve češće napade na Ivana Pernara koji se mogu okvalificirati kao govor mržnje.

“Ma tko ste vi, “liberalna” bando pa da sebi stalno dozvoljavate organizirati hajke i uvijek skriveni ispod plašta žrtve? Identično kao što ste prije nekoliko godina proganjali Željku Markić sada to činite s Pernarom. Označili ga kao hodajuću metu. Aktivizam je po svojoj definiciji zadiranje u ono što te se nužno ne tiče, ali vjeruješ da je društveno i moralno ispravno.

Pernar vam je bio dobar kada je organizirao prosvjede protiv Jadranke Kosor, kada ste joj hodočastili pred stanom, kada je organizirao opstrukcije deložacija i stvarao klimu u društvu da ljevica preuzme vlast od HDZ-a. Onda vam je bio dobar i heroj ulice. Radio je ono sto se vi niste usudili! Ispravan dečko! Zato što je služio vašoj ideologiji i koristio vam da dođete na vlast.

Sada kada je aktivistički djelovao protiv vaših interesa i protiv vaših ljudi, a opet za nešto u što vjeruje, sada je odjednom demon, mediokritet i luđak. Ako je lud, bio je lud i onda kada vam je služio i kada je vlastitim tijelom onemogućavao pravomoćne deložacije, a ako je ispravan i radi ono u sto vjeruje onda je ispravan bio onda, ali i sada.

Vi ste zadnji ljudi koji bi imali pravo moralizirati- vi koji ste prokazivali i natjecali se tko će više pljunuti na hrvatske generale zbog navodnih zločina, vi koji redovito ne poštujete presumciju nevinosti, vi kojima je osnova političkog rada “drukanje”, vi koji se duševno hranite lamentiranjem komentatora kojii su svoje kolege prokazivali sedamdesetih godina za izgovorenu rijec… vi, demokratski partizani nemate nikakva moralna prava docirati i organizirati hajke. Pustite čovjeka na miru”, zaključuje Igor Peternel.

Foto: Hina