Igor Štimac govorio u svom uspjehu u Indiji pa se obrušio na vodstvo Hajduka: Neće osvojiti titulu dok je bagra dolje

Igor Štimac govorio u svom uspjehu u Indiji pa se obrušio na vodstvo Hajduka: Neće osvojiti titulu dok je bagra dolje

Izbornik indijske nogometne reprezentacije Igor Štimac (55) uzeo je dan predaha u Splitu prije negoli se javio za Večernji list i progovorio o osvajanju Južnoazijskoga prvenstva.

Kako ste se osjećali dok su se izvodili jedanaesterci u finalu protiv Kuvajćana, a kako vaši igrači? Je li bilo straha, nervoze među njima?, pitali smo Štimca.

– Bez nervoze, trenirali smo dosta kaznene udarce i momci su bili jako sigurni, a imamo dva vratara podjednako dobra kad do toga dođe. Nisam sumnjao ni sekunde da ćemo slaviti bez obzira što su jedanaesterci lutrija – odgovorio nam je Štimac.

Tko su uopće vaši nogometaši – gdje oni igraju, ima li među njima netko tko igra izvan Indije, tko je najveća zvijezda? Ili ste vi najveća zvijezda reprezentacije?

– To su mahom momci koji igraju u klubovima ISL-a (Indijska Super Liga ) i svi redom su kasno počeli sa ozbiljnim trenažnim procesom. Izvrsni su i poslušni radnici što je najvažnije za mene kao trenera. Nemamo mogućnost još uvijek koristiti igrače indijskih korijena koji igraju u europskim klubovima, a ako nam vlada izađe u susret po tom pitanju, onda ćemo u kvalifikacijama za iduće Svjetsko prvenstvo biti ozbiljan konkurent za plasman.

Kako je trofej dočekan u indijskoj javnosti, koliko ste uspjeli Indijce zainteresirati za nogomet?

– Ne pratim medije, ali momci koji vode moje društvene mreže kažu da sve gori. Samo zadnjih par dana više je od tri milijuna posjeta mojim profilima, sutra imam šest intervjua za najveće i najvažnije indijske medije.

Kada ste se vratili iz Indije u Hrvatsku, hoćete li pratiti svoj Hajduk u pohodu na titulu?

– Vratio sam se prvim letom odmah nakon utakmice s Kuvajtom i bio kući već na ručku idući dan u krugu obitelji. Za Hajduk uvijek srce gori, ali od titule ništa dok je bagra dolje – zaključio je u svom stilu Igor Štimac.

Foto: Hina