Jedan zastupnik SDP-a po primanjima može parirati Billu Gatesu, a HDZ-eovac kupuje apartmančiće na Šolti

Jedan zastupnik SDP-a po primanjima može parirati Billu Gatesu, a HDZ-eovac kupuje apartmančiće na Šolti

SDP-ovi saborski zastupnici Arsen Bauk i Peđa Grbin, prema svemu sudeći, rekorderi su u korištenju i manevriranju kroz sve raspoložive povlastice političara.

Iako obojica više od 10 godina žive u Zagrebu, s njima žive i njihove obitelji, partnerice su im zaposlene u Zagrebu te su tu dobili djecu, nikad nisu promijenili prebivalište pa je Bauk tako i dalje prijavljen na Braču, a Grbin u Puli.

Međutim, nisu oni jedini. Među dužnosnicima koji su koristili naknadu za odvojeni život je i HDZ-ovac Josip Đakić, koji se naknade nije odrekao nakon razvoda.

“Koristim naknadu za odvojeni život i nakon razvoda. U čemu je problem? Iznenađen sam pitanjem. Tri dana sam u Zagrebu, ispunio sam sve obrasce i to ide po automatizmu. Ne koriste je, valjda, oni koji žive s obitelji. Nisam htio kupiti stan u Zagrebu. Kupio sam dva apartmančića na Šolti”, kazao je Đakić za Jutarnji list.

Đakić ima tri odrasla sina.

Samo jedan čovjek u Hrvatskoj po svojim primanjima može parirati Billu Gatesu.

Zove se Stjepan Kovač, saborski je zastupnik SDP-a, a cijena jednog njegova javnog nastupa u Hrvatskom saboru vrijedi nevjerojatnih 312.063 kune.

Toliko je, naime, Kovač primio na ime zastupničkih plaća i pripadajućih naknada za pokriće stanarine i odvojenog života od obitelji.

Do računice se dolazi kad se ukupni iznos njegovih primanja podijeli s brojem saborskih aktivnosti – dakle, na ime 18 plaća primljenih od srpnja 2020. do kraja prosinca 2021. godine te još 25.503 kune u tom istom periodu na ime naknada, Kovač je u ovom sazivu Sabora primio ukupno 312.063 kune, a kako je prema podacima o zastupničkim aktivnostima u posljednjem mandatu imao samo jednu repliku, progurao se ne samo među najplaćenije zastupnike nego, vjerojatno, i među najplaćenije Hrvate, piše Jutanrji list.

– Gledajte, nisam bio aktivan u ovom sazivu zbog problema s USKOK-om – iznenadio nas je Kovač svojim pojašnjenjem kad smo ga nazvali.

Tu misli na činjenicu da je u rujnu 2021. godine uhićen te ga se sumnjičilo za insceniranje prijetnji smrću, nakon čega je ubrzo pušten, ali kaže da do danas protiv njega nije podignuta optužnica.

– Čekao sam da cijela ta stvar završi i mislio sam da će to uskoro biti gotovo kako bih opet mogao bez opterećenja nastupati u Saboru i držati govore, ali eto, do danas još nema ništa – rekao nam je Kovač, uvjeren da je to opravdana isprika.

Foto: Hina