Imao je samo 48 godina: Preminuo jedan od najvećih hrvatskih obrtnika

Imao je samo 48 godina: Preminuo jedan od najvećih hrvatskih obrtnika

U svojoj tek 48. godini u Novom Marofu je preminuo Miljenko Ivec, jedan od najvećih hrvatskih obrtnika. Njegov je obrt Auto-Ivec 2022. godine, s 24 milijuna eura prihoda, bio vodeći u Hrvatskoj i samo jedan od dva obrta među 1000 najvećih poslovnih subjekata u državi. Auto-Ivec ima dvije benzinske postaje, Auto benz, u Novom Marofu i Brezničkom Humu, posao je pokrenuo Miljenkov otac, on ga je naslijedio i nastavio razvijati vrlo uspješan obiteljski biznis.

Obitelj Ivec je, slažu se svi u Novom Marofu koji su svjedočili njihovom poslovnom uspjehu, sav imetak stvorila sama. Posao su, u vrijeme dok je Miljenkov otac radio kao domar u Centru za socijalnu skrb, započeli preprodajom rabljenih automobila, radili su 24 sata na dan i na koncu se uspeli na vrh u obrtničkom svijetu, javlja Jutarnji list.

Gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač, saborski zastupnik u prošlom mandatu Hrvatskog sabora, s Miljenkom je pohađao više razrede osnovne škole, kasnije svjedočio njegovom poslovnom razvoju.

– Bio je vrijedan obrtnik, uspješno je nastavio razvijati obiteljski posao. Obitelj se po ničemu nije isticala, nikad se nisu razmetali bogatstvom. Poput svog oca, i Miljenko je uvijek bio prisutan na benzinskim postajama, vodio računa da sve funkcionira, radili su od 0-24. Miljenkov obrt nikad nije odbio nikoga kad su trebale donacije.

Rado je pomagao različite udruge s područja Grada Novog Marofa. Svakako će nam svima jako nedostajati – kaže Siniša Jenkač. Benzinske postaje Ivec benza vrlo su popularne u kamionskom prijevozu, zbog znatno duljih odgoda plaćanja u odnosu na konkurenciju.

Ono malo vremena što mu je ostalo između obitelji i posla, Miljenko Ivec najradije je proveo kartajući s ekipom u sportskom društvu. Miljenko Ivec umro je od limfoma, iza sebe je ostavio suprugu i dvoje djece, punoljetnog sina i osmoškolku.

Foto: Privatna arhiva