Imao je samo 50 godina: Novinar Hrvatskog radija preminuo na radnom mjestu

Imao je samo 50 godina: Novinar Hrvatskog radija preminuo na radnom mjestu

Dugogodišnji glazbeni urednik Hrvatskog radija Ivan Dvoržak sinoć je preminuo na radnom mjestu. Dvoržaku je oko 22 sata iznenada pozlilo na poslu – na “šihti” na Radio Sljemenu. Kako doznajemo odmah pozvana Hitna pomoć, no svi njihovi napori oživljavanja bili su uzladni.

Neslužbeno doznajemo iz Grada da je gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je sinoć bio gost u Dnevniku HRT-a izlazeći iz studija naišao na potresene djelatnike koji su samo 10-ak minuta ranije svjedočili smrti kolege. Tomašević se neko vrijeme zadržao s djelatnicima HRT-a.

“Sve nas je sinoć šokirala iznenadna smrt kolege Ivana Dvoržaka, dugogodišnjeg glazbenog urednika Hrvatskog radija, koji nas je, na žalost, napustio u 50-oj godini. Kolege će ga pamtiti po vedrom duhu, predanosti poslu i ljubavi prema glazbi, a slušatelji po emisiji “Glazba za sanjarenje”, koja se emitirala nedjeljom navečer.”, stoji u piropćenju Hrvatskog radija, ističe Jutarnji list.

Dvoržakov kolega Robert Urlić je izjavio:

“Teško mi je govoriti o kolegi kojeg sam svakog dana gledao preko puta stola, s kojim sam komentirao svakodnevno glazbu, nove i stare pjesme, pjevace, glazbenike, koji me je uvijek znao oduseviti svojom perspektivom i interpretacijama. Ivan Dvoržak bio je veliki znalac domace i strane glazbe, čovjek posvećen glazbi, koji je uvijek tražio ono najbolje u glazbenim djelima.”

Ivan Dvoržak rođen je 1973. godine u Zagrebu gdje je završio srednju školu. Diplomirao je Povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ipak, njegov profesionalni odabir bila je glazba. Svi koji su s njim surađivali pamtit će ga po vedrom duhu, predanosti poslu i ljubavi prema glazbi čijim je odabirom dotaknuo mnogobrojne slušatelje svih naših postaja.

Foto: HRT