Incident na Braču: Gradonačelnica Supetra zbog napada na sezonce povlači donaciju Torcida kupu

Incident na Braču: Gradonačelnica Supetra zbog napada na sezonce povlači donaciju Torcida kupu

U nedjelju ujutro u Supetru na Braču grupa mladića je napala nekoliko sezonskih radnika.

Prema Dalmatinskom portalu, napadnuta su trojica  mladića iz Slavonije, djevojka iz Varaždina i Bračanin. Jednom je slomljen nos, a ozljede su zadobili i ostali.

“Vraćali smo se kućama nakon posla, prošli smo kraj prostorija Torcide Brač. Vjerojatno su čuli ova dva momka, oni su Srbi iz Vukovara. Njih 15, 20 zatrčalo se prema nama. Vikali su: ‘Di je Srbin?’ Napali su ih i bacili na pod, počeli su ih cipelariti. Djevojka je legla na svog prijatelja, nastavili su tući i njega i nju. Ja sam stajao sa strane. Pitao sam: ‘Je li ovo potrebno?’ Dobio sam udarac šakom u nos. Da nije naletio taksist, ubilo bi nas. Počeo je trubiti, a oni su se razbježali” ispričao nam je ozlijeđeni 26-godišnjak.

Ubrzo nakon događaja policija je privela 22-godišnjaka osumnjičenog za napad na 26-godišnjaka. Kod njega je utvrđena alkoholiziranost te je odveden u sobu za triježnjenje. Sljedeće jutro je uhićen i 19-godišnjak koji je sudjelovao u napadu.

Protiv 22-godišnjaka policija je podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela nanošenja teške tjelesne ozljede u pokušaju. Protiv 22-godišnjaka i 19-godišnjaka policija je podnijela i optužne prijedloge zbog sumnje na prekršaj iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković oštro je osudila napad na nacionalnoj osnovi u Supetru.

“U ime Grada Supetra i u svoje osobno ime oštro osuđujem napad koji se dogodio u našem gradu gdje su stradala četiri mladića i jedna djevojka, od kojih je i jedan naš Supetranin. Svaki čin nasilja, ikada, igdje i prema bilo kome je jednostavno neprihvatljiv, a pogotovo da se ovako nešto desi jer netko pripada drugoj nacionalnosti ili priča nekim drugim jezikom”, poručila je gradonačelnica, javlja Dalmatinski portal.

Dodala je:

“Grad Supetar je oduvijek bio i bit će tolerantan i otvoren grad za sve koji žele doći i posjetiti naš grad, raditi i živjeti. Ono što me tješi je da nitko od napadača nije bio iz Supetra. Ipak, ostaje gorak trag jer se ovaj napad desio u našem gradu. Također, kako su napadači bili sudionici ili posjetitelji Torcida kupa (iako se napad nije se desio za vrijeme turnira) odlučila sam povući odluku o donaciji ovom događaju jer Grad Supetar ne može poticati sportska događanja čiji sudionici ili posjetitelji iskazuju mržnju. Našem Supetraninu i svima ostalima koji su pogođeni ovim napadom želim što brzi oporavak, a apeliram na institucije da najstrože kazne počinitelje bez imalo milosti”.

foto: fah