Preminuo istaknuti član srpske zajednice Radoje Petković: Zašto ga je premlatio Ilija Glavić?

Preminuo istaknuti član srpske zajednice Radoje Petković: Zašto ga je premlatio Ilija Glavić?

Istaknuti član srpske zajednice Primorsko-goranske županije Radoje Petković (63) preminuo je u subotu 8. lipnja, podlegavši teškim tjelesnim ozljedama zadobivenima u brutalnom napadu prije mjesec i pol dana. Građevinski poduzetnik Radoje Petković bio je potpredsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Kastva i član nadzornog odbora županijske organizacije SDSS-a. Petković je brutalno pretučen 24. travnja ispred jednog kafića u Viškovu kraj Rijeke, a riječka policija je kao napadača identificirala Iliju Glavića (48), kojeg Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci sumnjiči za kazneno djelo nanošenja osobito teških tjelesnih ozljeda, pišu Novosti.

Petković je nakon kratke prepirke s Glavićem u lokalu krenuo prema svom automobilu, a Glavić ga je sustigao na parkingu i brutalno napao. Na snimkama nadzorne kamere vidi se da Glavić nije odustajao od udaraca čak ni kada je Petković izgubio svijest i pao na tlo. Svjedoci događaja su ‘zašutjeli’, a napadač Ilija Glavić identificiran je tek zahvaljujući nadzornim kamerama sa susjednog objekta i trenutno se nalazi u istražnom zatvoru. Od brutalnog napada Radoje Petković je bio u riječkoj bolnici u stanju inducirane kome i život mu je bio stalno ugrožen. Preminuo je u Ogulinu, gdje je prije nekoliko dana bio premješten u hospicij.

I nakon mjesec i po dana Policijska uprava primorsko-goranska i Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci još uvijek ne navode motive fizičkog napada s teškim tjelesnim ozljedama, koje su nažalost rezultirale i smrću. Sami pripadnici srpske zajednice otkrili su da je osumnjičeni napadač Ilija Glavić, rodom iz jednog sela kraj Bosanskog Broda, već otprije bio poznat tužilaštvima Bosne i Hercegovine te Republike Srpske, ističu Novosti.

Foto: Novosti