Inspektori otkrili s kim je Matej Periš razgovarao neposredno prije nestanka: Otkrili su jedan jako zanimljiv detalj

Inspektori otkrili s kim je Matej Periš razgovarao neposredno prije nestanka: Otkrili su jedan jako zanimljiv detalj

Inspektori srpske policije s hrvatskim kolegama ispituju što je nestali Splićanin Matej Periš (27) rekao sestri svojeg prijatelja u noći njegova nestanka.

Naime, utvrđeno je kako je Matej posljednji telefonski razgovor vodio s prijateljicom iz Splita te policija vjeruje da onda može pomoći pri rješavanju misterije njegovog slučaja, piše Kurir. S njom se čuo neposredno prije odlaska iz beogradskog kluba Gotik, prenosi Večernji list.

– Pripadnici beogradskog MUP pregledali su popis poziva Mateja Periša i utvrdili da je posljednja na listi prijateljica iz Splita. Ona im je rekla da se bavio veoma teškim poslom skipera i da je bio vrlo ambiciozan, a da bi sve postigao, koristio je opijate, ali im nije otkrila detalje razgovora s nestalim Splićaninom jer je naglasila da ga je slabo čula zbog glazbe iz Gotika u kojem se nalazio.

Hrvatski inspektori odlučili su priskočiti kolegama u pomoć i detaljnije će ispitati ovu djevojku zbog sumnje da može otkriti bar približan razlog koji je naveo mladića da istrči iz kluba – rekao je izvor iz istrage.

Načelnik Uprave kriminalističke policije u Hrvatskoj Antonio Gerovac rekao je jučer da će kolegama u Beogradu pomoći i u analizi razgovora s telefona Splićanina, koji je posljednji put lociran 31. prosinca, kada su video-kamere na tom istom mjestu kod Brankovog mosta u Savi snimile i objekt koji se kreće nizvodno pa se pretpostavlja da je to snimljen Periš kako pliva ka Dunavu.