Iva Šulentić zaplakala u svojoj emisiji: Za sve je “kriva” menadžerica Hrvatskog nogometnog saveza

Iva Šulentić zaplakala u svojoj emisiji: Za sve je “kriva” menadžerica Hrvatskog nogometnog saveza

U današnjoj emisiji HRT-a Kod nas doma, koju vodi Iva Šulentić, gošća je bila team menadžerica hrvatske reprezentacije Iva Olivari.

Na samom početku razgovora kazala je da se želi zahvaliti koordinatoru dočeka Jošku Lokasu, kao i voditeljima među kojima je bila i Iva.

Želim se zahvaliti tebi i Luki Buliću na odlično odrađenom poslu. Nažalost, mi smo svi svjedočili medijskoj hajki koja je uslijedila danima nakon dočeka, ali ono što ja mogu reći, a vjeruj mi da je iz prve ruke, jest da su se igrači osjećali odlično na Trgu, da su bili sretni i zadovoljni i da su s Trga otišli punog srca. Prema tome hvala ti i još ti jednom čestitam na radu koji ste obavili – rekla je Olivari.

Iva Šulentić nije mogla suspregnuti suze i trebalo joj je nekoliko sekundi da se nakon toga pribere, javlja Slobodna Dalmacija.

– Bojala sam se da će do ovoga doći s obzirom da znam da si hrabra žena koja se ne boji reći što misli. Ispričavam se zbog ove reakcije – dodala je Iva kroz jecaje.

Iva olivari govorila je što točno radi u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

-Kad bih krenula objašnjavati što sve radim jedna emisija nam ne bi bila dovoljna, ukratko je moj posao je vezan za administraciju i logistiku i taj posao koordiniram, naravno ne sama jer je tu zbilja puno posla. Surađujem s izbornikom i njegovim stručnim stožerom kao i našim kondicijskim trenerima i medicinskim timom – rekla je Iva. Dodala je kako su svi vatreni pozitivni i divni dečki i uvijek im je na dispoziciji i otkrila je kako je s Dominikom Livakovićem svaki dan pila kavu u Dohi.

Javnost je dosta kritizirala Ivu Šulentić smatrajući da je loše obavila svoj posao.

Bivša premijerka Jadranka Kosor je svoje nezadovoljstvo izrazila na Twitteru. “Ovo revanje nemere se slušat’”, poručila je. “Vatreni nisu zaslužili tako šlampav doček. Loša improvizacija”, dodala je nakon toga.

Hrvoje Horvat, poznati novinar i glazbeni kritičar, komentirao je program dočeka Vatrenih u Zagrebu.

“Lošu glazbu treba ukinuti u ovakvim prilikama. A i “scenariste”. Ako je netko slučajno, ili ipak namjerno, uzeo neki honorar za scenarij sinoćnjeg dočeka nogometaša, trebao bi ga vratiti. A i bilo bi dobro znati koliki je taj honorar. Ono što znam je da je Daleka obala nastupila besplatno, samo za troškove puta članova do Zg, vjerojatno i još neki, ali iskreno “sumljam” za “redatelja” Joška Lokasa, voditelje i Juru Stublića, jer znam koliko puno traži za ovakve nastupe, pogotovo ako su na televiziji.

A i da je besplatno, nema smisla, stisnuti prekid prijenosa čim su izašli na binu, jer to nije ni za šaljivi kućni video. Svaka čast Dalekoj obali, ali opet se postavlja pitanje, ako je potrošeno 2 milijuna kuna za doček, zašto i glazbenici ne bi bili plaćeni? Barem ovi koji znaju svirati i pjevati poput njih, a ovim drugim “zvijezdama” crveni karton.

Brončani iz Katara, a ni gledatelji, nisu zaslužili ovakvu torturu na Trgu s očajnim voditeljima i Stublićem, nisu imali sreće u produžetcima dočeka, tek su ih na Trgu dočekali faulovi bespotrebne dernjave voditelja koje niti pas kod kuće ne bi poslušao, a kamoli publika da krene pjevati sa njima. Bio je to neukus jeftinog populizma, nedostatka sadržaja i razmišljanja da se najbanalnijim voditeljskim spontanim glupostima i lošom glazbom treba dočekati nogometnu reprezentaciju.

Nema to veze s njima jer su sve izdržali, pa i to nemuzikalno jodlanje u uho i iz zvučnika kraj kojih su stajali, promjenu temperature od tridesetak stupnjeva, sporu vožnju busom i na autobusu kroz špalir od tisuća ljudi koji su im došli čestitati i smrzavali se zajedno sa njima, da bi onda nadrapali na pozornici na Trgu”, ističe Hrvoje Horvat.

Mirjana Hrga na svom Facebook profilu napisala je: “Bože dragi, voditelj dočeka… čista parodija. Sreća da su ovi dečki čudo. Petković upravo. Naprimjer. Taj dečko ima sve. Talent, srce, pamet, mudrost i stav.”

S njom su se složili i njeni pratitelji, a ovo su neki od komentara:

“Kriv je režiser. Kad se pojavio autobus na trg trebale su krenut navijačke pjesme koje su nosile prvenstvo i navijače. Ovo je bilo strahota, sve su uništili!”.

“Ovo je toliko tužno da ne mogu niti reći da je jadno. Totalni amaterizam i sramota. Bilo mi je žao gledati te dečke kako zapravo strpljivo trpe i slušaju to što ne znam kako bih nazvala. Od voditelja do izvođača. Klapa izuzetak.”

“Susramlje doma, crvenio sam se umjesto njih”

Foto: Hina