Ivan Lovrinović odlučio: Podržat ću suca Kolakušića na izborima za Europski parlament

Ivan Lovrinović odlučio: Podržat ću suca Kolakušića na izborima za Europski parlament

“Stranka Promijenimo Hrvatsku neće izaći na izbore za Europski parlament. Mi smo još mlada stranka. Međutim ja ću osobno podržati suca Mislava Kolakušića. Izuzeto ga cijenim i smatram da se bori protiv onog što najviše muči Hrvatsku a to je korupcija, izjavio je predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku profesor ekonomije Ivan Lovrinović u HRT-ovoj emisiji Oporbeni zarez.

Želimo da na vlast dođu novi ljudi koji će rješavati probleme i boriti se protiv korupcije. Vjetar treba raznijeti sav taj kukolj koji uništava Hrvatsku. Mi ćemo kao stranka podržati svakoga tko se bori protiv korupcije, naglasio je Lovrinović osvrnuvši se na slučaj Agorkor, koji se od danas zove Fortanova.

“Problem Agrokora će se tek otvoriti zbog brojnih sudskih postupaka. Lex Agrokor je kriminalni zakon koji je otkrio kako djeluju neke grupe u Hrvatskoj kao tzv. Grupa Borg. Tu su koncesije na vodu i poljoprivredno zemljište kao i distributivni lanac a sve će to preći u tuđe ruke. Imam informacije da neki načelnici nisu željeli potpisati anekse ugovora s Agrokorom. To ne želi potpisati ministar poljoprivrede jer bi ga smatrali izdajnikom. Pozivam načelnike da to ne potpisuju. Agorkor neće moći vratiti tzv. roll- up kredit i biti će tu još svašta, rekao je Lovrinović.

.