Bivši pomoćnik optužuje: Umjesto u razvoj Zagorja i Međimurja, Čačić je proračunski novac bacio u Uljanik

Bivši pomoćnik optužuje: Umjesto u razvoj Zagorja i  Međimurja, Čačić je proračunski novac bacio u Uljanik

Predsjednik varaždinske Županijske organizacije HNS-a Alen Leverić reagirao je u ponedjeljak na tvrdnje Radimira Čačića da je ova Vlada protiv razvoja industrije na sjeveru, dodajući kako je zahvaljujući Čačiću 2012. godine 120 milijuna kuna, umjesto na sjever, otišlo u brodogradnju.

Nakon što je nedavno predsjednik Narodne stranke – reformista i varaždinski župan Radimir Čačić rekao da je jedino rješenje za Uljanik stečaj s preustrojem te da nijedno jamstvo koje je on kao ministar gospodarstva dao za brodogradnju “nije palo”, Alen Leverić, koji je bio Čačićev pomoćnik ministra zadužen za industriju, reagirao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare na Čačićeve tvrdnje, prenosi Narod.

Leverić je rekao kako je 2012. godine u proračun Vlade “stavio 119 milijuna kuna za razvoj industrije” i jačanje njezine konkurentnosti. “119 milijuna kuna zahvaljujući mojem programu i idejama trebalo je biti stavljeno na izvozno orijentirane industrije, što znači na sjever Hrvatske, gdje su Međimurska, Varaždinska i Krapinsko-zagorska županija”, istaknuo je.

Leverić je rekao da je proračun prihvaćen te da je počeo pripreme za realizaciju tog projekta, kad ga je, na zahtjev Čačića, morao stopirati.

” Na izraziti zahtjev prvog podpredsjednika Vlade i ministra Čačića taj je program zaustavljen, promijenjen naziv u restrukturiranje brodogradnje, te je rebalansom proračuna 2012. dodano još 350 milijuna kuna i kompletan iznos od 470 milijuna kuna otišao u brodogradnju. Upravo tim činom dokazano je da Čačiću nisu bitni građani Varaždinske, Međimurske i Krapinsko – zagorske županije – izjavio je Leverić.

“Otkud obraz Čačiću da govori kako je ova Vlada protiv razvoja industrije na sjeveru?” upitao je. Upravo zahvaljujući njemu ukinuto je tih 119 milijuna kuna, rekao je Leverić, koji vjeruje da bi radnici na sjeveru Hrvatske, da nije bilo tako, sada imali veće plaće.

Levariću smeta i to što Čačić stalno kritizira aktualnu Vladu, čiji su dio Čačić i stranka Reformista.

“Da budemo potpuno jasni, bez demagogije i promjena stavova. Radimir Čačić i Reformisti su sastavni dio HDZ-ove Vlade. Oni su članovi i sudjeluju u radu te Vlade. Čačić je pozvan na svaku koordinaciju”, istaknuo je. Kako je ocijenio, Čačić ima hrabrosti govoriti nakon sastanaka, a tijekom njih, ustvrdio je, “manji je od makova zrna”.

Foto: Siniša Kalajdžija/Hina