Ivan Penava poručio s Tuđmanovog groba: Hrvatska je zemlja korupcije i podobnih ljudi

Ivan Penava poručio s Tuđmanovog groba: Hrvatska je zemlja korupcije i podobnih ljudi

Izaslanstvo Domovinskog pokreta predvođeno predsjednikom Ivanom Penavom danas je u povodu blagdana Svih svetih i Dušnog dana položilo vijence i zapalilo svijeće na Oltaru domovine na Medvedgradu te kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja i na grobu prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana na groblju Mirogoj. Tom je prigodom Ivan Penava dao izjavu za medije.

”Položili smo vijenac i upalili svijeću na Medvedgradu, na Oltaru domovine, nakon toga na Centralnom križu ovdje na Mirogoju, i konačno na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, kako bi u povodu dana Svih Svetih i Dušnog dana položili, sukladno tradiciji hrvatskog naroda, vijence svima koji su dali svoje živote u stvaranju hrvatske domovine, svim hrvatskim građanima i pripadnicima hrvatskog naroda koji su nas napustili i nisu više s nama na ovome svijetu.

A nakon toga ćemo, kao i većina hrvatskog naroda, to isto obaviti u privatnom aranžmanu sa svojim obiteljima”, poručio je Penava.

Penava je istaknuo kako misli da je danas značajno završiti ovaj službeni dio na grobu prvog hrvatskog predsjednika, koji je stvorio ovu državu zajedno s hrvatskim braniteljima, jer 30 godina od stvaranja hrvatske države, smatra Penava, niti on, a niti su se hrvatski branitelji borili za hrvatsku državu koja je zemlja korupcije i podobnih ljudi, te je poručio da će se boriti za poštenu zemlju vrijednih ljudi.

”Domovinski pokret će se zalagati za ono za što su se, vjerujem, zalagali i oni kojih više nema, kako bi Hrvatska bila poštena zemlja, uređena zemlja, zemlja vrijednih ljudi. To je poruka u kontekstu i okolnosti 30 godina nakon, ali i današnjeg dana, poruka hrvatskom narodu i svim građanima Republike Hrvatske”, zaključio je Penava.