Ivan Pernar: Danas sam u supermarketu u Ndoli sreo Noaha Kraljevića. Sjedio je s ženom na klupici i bio je zamišljen

Ivan Pernar: Danas sam u supermarketu u Ndoli sreo Noaha Kraljevića. Sjedio je s ženom na klupici i bio je zamišljen

Ivan Pernar opisao je dramatičan susret s Noahom Kraljevićem u jednom supermarketu u Ndoli.

“Danas sam nakon suđenja sreo Nou Kraljevića u Shopriteu, to vam je nešto u stilu srednje velikog Konzuma. Ja sam prolazio pored njega dok je on tamo sjedio sa ženom na klupici.

To je bio prvi put da sam se susreo s njim za vrijeme boravka u Ndoli. Pogledi su nam se sreli, doimao se zamišljeno. Razmišljao je sigurno o današnjem ročištu i koja bi mogla biti odluka sutkinje u četvrtak.

Zanimljiv je ovaj slučaj jer će odrediti mnoge ljudske sudbine, s naglaskom na prostornu i vremensku dimenziju. Iako smo planirali u Zambiji boraviti kratko, ostali smo puno dulje. On je tu već 6, a ja 3 mjeseca.

Kroz to vrijeme siguran sam da je imao prilike shvatit kako ovdje stvari funkcioniraju, od svakodnevnog života do zatvora i sudova. Veliko je to iskustvo i dragocjeno, neovisno o ishodu suđenja siguran sam da će se prije ili kasnije vratit u Hrvatsku, tada će stat pred kamere i pitat će ga, čuj Noa jel ti misliš da je bila mudra odluka ić u Zambiju po djecu iz Konga?

Ivan Pernar

O njegovom slučaju bi se komotno mogao snimit poludokumentarni film jer je tip zapravo jako intrigantan, neobičan je. Odluke koje je donosio u životu svakako ga čine jedinstvenom osobom u Hrvatskoj, ne znam za ni jednog transseksualca koji je išao u Zambiju po dijete iz Konga.

Takvih nema dvoje u Hrvatskoj i upravo je zbog te posebnosti plijeni pažnju. Osobno smatram da je donosio krive odluke u životu i da je prekršio zakon, on sigurno smatra suprotno, ali to više nije bitno. Njegovu zemaljsku sudbinu odlučit će sud u Zambiji.

Ja sam dao sve od sebe da ga osude, on će dati sve od sebe da se izvuće od osuđujuće presude. I kad sam prolazio pored njega, htio sam ga pitat, čuj Noa, kaj ti misliš kaj bu sutkinja rekla u četvrtak. Ali nekako, kao da je nevidljiv zid između nas koji ni on ni ja ne možemo proći. Siguran sam da bi i on nešto htio pitat mene, vjerojatno čak i isto pitanje, ali iz istog razloga ne smije.

On živi trenutno od ročišta do ročišta, to ne možete razumijeti ako niste ovdje.

Ne razmišljamo ni ja ni on o tome kakav će bit krajnji ishod suđenja, zanima nas oboje samo odluka sutkinje u četvrtak.

Ljudi koji nisu u ovo upleteni, njih zanima što će bit na kraju, kakva će bit moja i njegova sudbina, nas koji smo ovdje zanima samo što će bit u četvrtak”, ističe Pernar.

Pernar je pozvao svoje brojne pratitelje da ne vrijeđaju Noaha Kraljevića i da optužene ne nazivaju trgovcima djecom.

“Pozivam vas još jedanput, nemojte optužene za pokušaj trgovine djecom nazivati trgovcima djecom. Svatko je nedužan dok mu se ne dokaže krivnja.Ako mislite da jesu trgovci djecom, napišite da to mislite, ne da oni to jesu, jer samo sud može presudit jesu li oni to ili ne. I dakako, tek pravomoćnom presudom.

Na svakome od nas je da kaže svoje mišljenje i da svoj doprinos u kaznenom postupku koji se vodi protiv njih, ali ne i da prejudicira krivnju.Možda oni stvarno uvjere sud da transseksualci i stranci mogu posvajati djecu iz Konga, da su papiri o posvajanju autentični, da nisu davali novac za tu djecu, da su oni koji su tu djecu nabavljali i prebacivali preko granice to činili pro bono.Shvaćate što hoću reći, oslobodite se emocija, čekajte da sud završi, ali čak i ako ih osudi Visoki sud u Ndoli ne možemo ih smatrati trgovcima djecom u pokušaju jer još nemamo pravomoćnu presudu.Ako smatrate da su oni krivi, napišite da to smatrate, ne da oni jesu krivi.

Volim vas sve dobri ljudi, pamet u glavu.Još jedna ne manje bitna misao, nemojte vrijeđati Kraljevića, ja razumijem što mnogi od vas mislite o njemu, ali nemojte ga vrijeđati. Policija će vas progoniti, oni jedva čekaju to, Hrvatska nije Zambija, u Hrvatskoj vrijede drugi zakoni.Koristite riječnik, fraze i konstrukcije za koje vas nitko ne može tužiti ili progoniti. Koristite mozak, ne dajte emocijama da vladaju nad vama.”, naglasio je Pernar.

Naslovna fotografija: Noah Kraljević

Foto: Screenshot/Društvene mreže