Ivan Pernar se ne boji policije i tvrdi da ima sve više fanova među učenicima: U ponedjeljak ide pred jednu zagrebačku gimnaziju

Ivan Pernar se ne boji policije i tvrdi da ima sve više fanova među učenicima: U ponedjeljak ide pred jednu zagrebačku gimnaziju

Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar nije se uplašio policije i ravnatelja koji će ga prijavljivati kada dođe pred srednje škole. Najavio je da u ponedjeljak ide pred XII. gimnaziju te se usput pohvalio da ima sve više fanova među učenicima.

“Pozivam sve medije koji prate moju kampanju za gradonačelnika da u ponedjeljak ujutro dođu pred 12. Gimnaziju u vrijeme velikog odmora.

Nadam se da neće prestati izvještavati o mojim obilascima škola sada kada je policija ustvrdila da nema nikakvog kršenja zakona jer se uz njihovo senzacionalističko izvještavanje svaki meetup s fanovima pretvara u medijski spektakl kojeg prati cijela nacija.

Inače, od kad je medijska pompa oko mojih dolazaka učenici su još više zainteresirani za meetup jer i oni shvaćaju da je to zapravo event na nacionalnoj razini o kojem će istog dana izvještavati sve moguće televizije i portali.

Zamislite kako se osjeća neki učenik kad vidi da cijelu Hrvatsku zanima što ću ja reći ili napraviti, a da on sam ne izađe van i ne prisustvuje događaju koji se doslovce događa pred vratima njegove škole”, napisao je Ivan Pernar.

U jednoj ranijoj objavi Pernar je postavio pitanje pučkoj pravobraniteljici.

“Je li moguće, gospođo pravobraniteljice, da se nijedan učenik ili roditelj s kojim sam ja bio u interakciji nije žalio na moje ponašanje? Onda se postavlja pitanje, a javno ga postavljam i vama: tko su ti koji opstruiraju moju kampanju za gradonačelnika? Jesu li to učenici i roditelji ili se tu radi o političkoj igri čiji je cilj spriječiti moju kampanju?

Stoji li Tomislav Tomašević iza ovoga što mediji rade već tjednima? Ja to ne znam, ali ne bi me čudilo da stoji. Što se tiče kampanje obilaska škola, ona se nastavlja, a glavni razlog je: medijska pozornost. Da obilazim bilo što, medije to ne bi zanimalo, ali srednje škole ih zanimaju, broj dva – učenici su sretni, to možete vidjeti i sami se uvjeriti, broj tri – raskrinkavamo Senfove laži i broj četiri – javnost uviđa svu farsu kampanje protiv mene”, napisao je Pernar.

Podsjetimo, više zagrebačkih srednjih škola dobilo je dopis od policije u kojemu se navodi da, ukoliko doznaju da Ivan Pernar dolazi pred njihovu školu ili ga tamo vide, jave dežurnoj policijskoj postaji. U dopisu također stoji da je policija zaprimila dopis pravobraniteljice za djecu.

Foto: Hina