Ivan Pernar iz srca Zambije: Dokumenti su krivotvoreni i zato vjerujem da bi suđenje moglo završiti osuđujućom presudom

Ivan Pernar iz srca Zambije: Dokumenti su krivotvoreni i zato vjerujem da bi suđenje moglo završiti osuđujućom presudom

Ivan Pernar danas je održao press konferenciju u Lusaki – ispred Vrhovnog suda Zambije. Okupljenim novinarima rekao je da “hrvatska javnost ne stoji uz optuženike za međunarodnu trgovinu djecom iz Konga“ i da su se “čak i neki njihovi stranački kolege u Zagrebu, počeli distancirati od njih“…

Afričku javnost Pernar je upozorio na skandalozno postupanje hrvatskih vlasti, koje su – kako kaže – pokušale izvršiti pritisak na Dicksona Matemba, državnog tajnika u MUP-u Zambije.

“Nakon službene potvrde iz DR Konga da su dokumenti o posvojenju krivotvoreni, zambijske vlasti imaju jak slučaj i vjerujem da bi suđenje moglo završiti osuđujućom presudom,“ izjavio je bivši saborski zastupnik pred okupljenim novinarima u glavnom gradu Zambije.

Press konferenciji Ivana Pernara nazočilo je nekoliko zambijskih medija, a izjavu je dao i za državnu televiziju ZNBC.“Ako optuženi žele šutjeti, neka šute i dalje – pa će vidjeti koliko im se takva strategija isplati kad priča dođe svome kraju,“ poručio je Pernar i dodao: “Posebnu sumnju budi jedan od tzv. posvojitelja koji je zapravo transrodna osoba, a zna se da takvi ne mogu posvajati djecu u DR Kongu!“

Ivan Pernar je u Zambiji izazvao veliku pozornost javnosti, a posebnu poruku poslao je tzv. mainstream medijima u Hrvatskoj: – Uopće nemam problema s time što većina hrvatskih medija zataškava ovaj slučaj ili o njemu ne izvještava objektivno, s obzirom na to da su zambijski i mnogi međunarodni mediji itekako zainteresirani za rasplet…

“Kad sam vidio koliko se novinara odazvalo, bilo ih je sve skupa preko 20 jer su mnogi naknadno došli, pitao sam ih odakle takav interes.

Oni su mi rekli da je cijela priča dignuta na višu razinu upravo radi Hrvatskih vlasti koje šalju diplomatske note, pokreću to pitanje na međunarodnoj razini, traže očitovanja od Zambijskih vlasti itd.

Na taj način je cijela priča dignuta s nižeg na viši sud, natjeralo se vlasti DR Konga da se javno izjasne oko toga, što oni i jesu učinili, a na kraju u samom UN-u se raspravljalo o ovom slučaju, kad je Matembo rekao da su dokumenti krivotvorina”, objavio je Radman.

Foto: Ivan Pernar