Prijavio ga bivši šef kriminalističke policije: Uhićen zadarski vijećnik

Prijavio ga bivši šef kriminalističke policije: Uhićen zadarski vijećnik

Policija u Gospiću privela je zadarskog vijećnika s liste Akcija mladih Marka Pupića Bakrača. Za sada nije poznato što mu se stavlja na teret.

Vijećnika u Županijskoj skupštini Zadarske županije Marka Pupića Bakrača privela je zadarska policija u utorak poslijepodne. Policija ga je pronašla u Gračacu te prevezen u Zadar, piše Dnevnik.hr.

Da ga traži policija, Pupić Bakrač je sam obavijestio javnost, kazavši kako ga je u 12:42 sati kontaktirala krim policija sa zahtjevom “da se odazove i upitom gdje se trenutno nalazi”.

“Policijskog službenika sam uputio da izvadi uhidbeni nalog, da dođu po mene, stave mi lisice na ruke i odvedu me jer nemam namjeru nakon svih maltretiranja dobrovoljno dolaziti u postaju”, izvijestio je Pupić Bakrač te najavio svoje ponovno skoro uhićenje, dodavši: “U svezi čega i zbog čega nemam ni u primozgu, vidjet ćemo.”

Iz zadarske policije potvrdili su za Dnevnik.hr da je kriminalističko istraživanje u tijeku, ali nisu htjeli reći za što se tereti Pupić Bakrača, tek su kratko potvrdili da “policijski službenici provode kriminalistička istraživanja temeljem zahtjeva Općinskom državnog odvjetništva”, a o detaljima će izvijestiti naknadno.

Odvjetnika nije angažirao jer se on obično sam brani, ali lista Akcija mladih će angažirati odvjetnika kad doznaju o čemu je riječ.

Zadarski.hr neslužbeno doznaje da je povod kaznenoj prijavi bila prijetnja koju je Pupić Bakrač uputio bivšem šefu krim policije Bori Mršiću preko svog profila na Facebooku 9. ožujka, na što je Mršić podnio kaznenu prijavu 24. ožujka.

“Boro, zar si moro? Iz ovog nećeš izać skoro. Reckati ćemo te sporo. Biti će baš ono, bolno”, tekst je kojeg je, kako navodi Zadarski, Maršić prijavio kao prijetnju.

Foto: Hina