Ivana Kekin je SDP opisala kao stranku s krivim imenom i prezimenom: Je li ona nagovorila supruga Milu da se “baci” u politiku?

Ivana Kekin je SDP opisala kao stranku s krivim imenom i prezimenom: Je li ona nagovorila supruga Milu da se “baci” u politiku?

Gošća N1 Newsrooma bila je Ivana Kekin, psihijatrica zagrebačkog KBC-a, i kandidatkinja za 7. izbornu jedinicu lijevo-zelene koalicije predvođene platformom Možemo! Motivacija za aktiviranje u politici, kaže Ivana Kekin, dolazi iz stava da si ljevica više ne može priuštiti bivanje u trenutnoj poziciji.

“Ljevičari već godinama tiho plaču u jastuk, a ja si ovo više ne mogu priuštiti ni kao roditelj”, kaže Kekin i dodaje kako je u Hrvatskoj na djelu kombinacija karikature forsiranog domoljublja koje izopćuje sve koji ne pristaju na taj kič, sljubljivanje uspjeha i napretka u stranačku pripadnost, te SDP: stranka s krivim imenom i prezimenom koja ne provodi socijaldemokratske politike.

“Biti ljevičar u Hrvatskoj je do sada bilo hrabro, skupili smo se, spremni smo im pomrsiti račune”.

Moderna ljevica je za nju i dalje vezana za radništvo, no i ono što se pokazalo posebno važnim tijekom krize koronavirusa: samoodrživa ekološka proizvodnja, javno zdravstvo i javno obrazovanje. Stoga, smatra da ljevica ima prostora za “come back”.

Ivana Kekin

Nedonošenje Zakona o obnovi grada Zagreba naziva skandaloznim.

“Potres je kao ponoć u Pepeljuzi, kada se kočija pretvori u bundevu, pokazao koliko je razorna politika Milana Bandića, suradnja s HDZ-om i SDP-ov oportunizam. To nije bio trenutak da SDP razmišlja o svom imidžu”, rekla je Kekin i dodala kako se nada da će predsjednik Zoran Milanović odgovoriti na peticiju lijevo-zelene koalicije u kojoj od njega traže da odmah nakon konstituiranja Sabora sazove i izvanrednu sjednicu radi donošenja zakona o obnovi.

Kekin je komentirala i online nastavu koja je uvedena tijekom epidemije koronavirusa. Kaže, prosvjed prije četiri godine ostavio joj je gorak okus u ustima.

“Bio je uspješan, a nismo postigli rezultat. Škola za život je površinska depilacija, mislim da je ministrica Divjak umorna, iscrpljena i demotivirana. Otvorili smo stadione, granice, a niti jedno dijete s dvoznamenkastim brojem godina ne ide u školu. Škola je i učenje socijalnih vještina, mi smo to našoj djeci uzeli. Posljedice po njihovo mentalno zdravlje bit će dalekosežne, ovo nije prirodno stanje i produbljuje razlike jer online škola podrazumijeva da su roditelji opremljeni tehnologjiom (laptopi, tableti) i da imaju dovoljno vremena baviti se djecom”.

Na kraju, kaže kako lijevo-zelena koalicija očekuje da će nakon izbora imati minimalno saborski klub, a mogli bi iznenaditi u drugim jedinicama. Što se suradnje nakon izbora tiče, s Restartom ona dolazi u obzir, no s Mostom, Domovinskim pokretom i HDZ-om nikako.

Na pitanje je li supruga Milu Kekina nagovorila da se aktivira u politici, Ivana Kekin kaže:

“Kroz razgovor smo se usuglasili da je to prava stvar za nas”.

Foto: N1

Facebook Comments